Razgovor sa ambasadorom bez prisustva predstavnika Bošnjaka

Povodom jučerašnje posete ambasadora Kanade u R.Srbiji Filipa Piningtona opštini Prijepolje i prijema od strane predsednika opštine Dragoljuba Zindovića i njegovih saradnika, opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Prijepolju, oglasio se saopštenjem za javnost gde najoštrije osuđuje način na koji je organizovan prijem uvaženog ambasadora jer u opštinskoj delegaciji nije bilo predstavnika bošnjačkog naroda.

Naime, još prilikom formiranja aktuelne vlasti Sandžačka demokratska partija je upozoravala da Prijepolje dobija jednonacionalnu vlast a ovakvi primeri pokazuju da smo bili u pravu.
Već prilikom prve posete nekog od zvaničnika dogodilo se nešto što se u Prijepolju ne pamti. Ambasadora Kanade u R.Srbiji primio je predsednik opštine Dragoljub Zindović, pored njega delegaciju su činili zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović kao i predsednica Skupštine Stana Marković. Ambasadora su ispred zgrade opštine dočekali i zamenik predsednika SO Predrag Matović kao i član Opštinskog veća Nebojša Žunić.

Zašto u ovoj delegaciji nije bilo mesta za Bošnjake, pitamo predsednika opštine Dragoljuba Zindovica koji je u izjavi za medije istakao da je ambasadora upoznao sa tim da je Prijepolje multietnička sredina u kojoj ravnopravno žive Srbi i Bošnjaci.

Smatramo da se ovakvim gestom šalje loša poruka građanima Prijepolja i jačaju međuetničke podele. U periodu kada je Sandžačka demokratska partija činila okosnicu vlasti ovakvi propusti nisu mogli da se dogode, kaže se u saopštenju SDP OO Prijepolje.
PP Media