Rebalanskom budžeta opredeljena sredstva za izgradnju stadiona

Na sednici Skupštine opštine usvojen je drugi rebalans budžeta. Radosav Vasiljević, prvi čovek opštine, kaže da je budžet bio odlično isplaniran, ali da je do promena i prebacivanja novca moralo doći.

“Rebalans budžeta i nije ništa strašno, jer u ovo vreme je mogao biti čak i četvrti, nama je tek drugi što znači da smo odradili dobar posao. Prenosimo sredstva zato što nećemo stići da uradimo ono što smo planirali, a radi se o projektu Branoševac, za šta smo iz budžeta izdvojili oko 15 miliona dinara. Taj novac preneli smo kao učešće za izgradnju stadiona. Jer da bi potpisali ugovor sa Ministarstvom turizma za projekat koji iznosi 30 miliona, treba naše učešće od 10 miliona dinara”, izjavio je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uskoro bi u Beogradu trebalo da bude potpisan ugovor sa ministrastvom, prema kom će opštini Nova Varoš biti obezbeđeno 20 miliona, a koja neće morati biti utrošena do kraja ove godine.

“Renoviranje stadiona je krupna investicija za našu opštinu. Napravili smo idejni projekat, mi smo imali deo naše površine, deo nam je dao jedan od građana u čijem su vlasništvu, a za par ari rešavamo imoviske odnose sa Srbijašumama. Međutim iako smo u tom sporu, to ne znači da ne možemo potpisati ugovor sa ministarstvom i dobiti novac, a građevinsku dozvolu imaćemo pre početka izgradnje terena”, istakao je Vasiljević.

Rebalans budžeta usvojen je bez puno diskusije i kritike opozicije.
PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *