Krenula rekonstrukcija operacionih sala u Opštoj bolnici Priboj

U pribojskoj Opštoj bolnici, krenuli su radovi na rekonstrukciji obe operacione sala, kojima će ovo biti prvo ozbiljno renoviranje posle skoro 50 godina. Sredstva za rekonstrukciju operacionog bloka hiruškog odeljenja u vrednosti od dva i po miliona dinara, odobrilo je Ministarstvo zdravlja preko Zdravstvenog centra Užice.
Nakon ozbiljnih problema u funkcionisanju pribojske hirurgije, ove godine započet je projekat njenog oživljavanja kroz sardnju sa Zdravstvenim centrom u Užicu, dodatno je proširen ovim usmeravanjem sredstava u renoviranje operacionog bloka. Završetkom radova omogući će se maksimalno korišćenje ranije postignutog dogovora o ispomoći užičkih hirurga koji će u novim uslovima rekonstruisanih operacionih sala raditi najsloženije zahvate i ujedno edukovati pribojske kolege.

– Mi smo pre nekoliko dana krenuli u renoviranje obe operacione sale, ovo će mnogo značiti za našu hirurgiju. Posle toga ostaje nam da obnovimo i opremu u hiruškim salama i tada će kompletno biti hirurgija na višem nivou nego što je to sada – kazao je direktor Opšte bolnice Priboj dr. Dragan Pjevčević

Radove vredne dva i po miliona dinara na tenderu su dobile beogradska firma „Rufus“ i „Akipaint team“ iz Raške, a rok za završetak radova je deset radnih dana.
PP Media