Rebalansom opredeljena sredstva za investicije – dodatni novac za seoske puteve

Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su rebalans budžeta, koji je sada uvećan za 156,3 miliona dinara i iznosi ukupno 995,4 miliona dinara. Najviše novca, novom preraspodelom opredeljeno je za investicije. Zamenik predsednika opštine Branko Bjelić navodi da je dodatnih 35 miliona dinara predviđeno za izgradnju i održavanje seoskih puteva, a rebalansom je opredeljen novac za rekonstrukciju mini terena u balon hali na Zlataru i izgradnju trafostanice u Inovi.

Foto: A.Rovčanin

„Dodatno je opredeljeno 35 miliona za putnu infrastrukturu na ono što je već budžetom izdvojeno ukupno 85 miliona dinara za puteve. Izdvojena su sredsta za projekte Doma kulture kao i za sve one projekte za koje smo konkurisali i dobili pomoć od Vlade RS. Očekuje nas veliki projekat izgaradnje kotlarnice na biomasu, obaveza opštine je da finansira nadzor i to je 6 miliona”, kazao je Bjelić.

Građane je zanimalo kako će se isplaćivati putni troškovi đacima koji pohađaju srednju školu u Novoj Varoši, zbog novog računovodstvenog sistema. Prema rečima zamenika predsednika opštine sredsta postoje i njihova želja je da se nastavi u budućnosti da finansiraju samo da se reše tehnički nedostaci.

Zamenik predsednika opštine Branko Bjelić, foto: A.Rovčanin

„Uvek radimo dva rebalansa u godini, jedan na početku a jedan u septembru ili oktobru mesecu kako bi se neki radovi korigovali i spremili za zimsku sezonu. Ova godina nas je poslužili, mislili smo da ćemo imati 25 miliona torškova za čišćenje snega međutim imali smo samo dva ozbiljna snega tako da so tu uštedeli neka sredstva. Namera nam je bila da sredstva koje imamo odmah stavimo na početku sezone na raspolaganje”, kazao je Bjelić.

PP Media i GZS