Rekonstruiše se put od Pribojske banje do Jarmovca

Priboj – Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Pribojska banja-Jarmovac, na deonici koja se nastavlja na već rekonstruisani  putni pravac Pribojska banja – Kokin brod. Radovi na ovoj deonici obuhvatiće potpunu adaptaciju saobraćajnice u dužini od 2250 metara sa izgradnjom sistema za odvođenje kišnice, zatim pet propusta i sanacijijom jednog klizišta te postavljanjem novog asfalta.

Počeli radovi na trasi Pribojska banja – Jarmovac, foto: PP Media

Rekonstrukcija je zahtevna i prema planiranoj dinamici trebalo bi da se završi za 4 meseca. Finansiraće se iz državne kase a posao će biti sproveden u okviru redovnog održavanja puteva u nadležnosti JP Putevi Srbije.

– Trenutno se radi na podizanju stare kolovozne konstrukcije pa se saobraćaj na ovom delu puta u toku radova vrši neizmeničnim propuštanjem vozila. Ako vremenski uslovi dozvole planiranu dinamiku, krajem septembra rekonstruisana deonica od Jarmovca do Pribojske banje povezaće Priboj sa već rekonstruisanom saobraćajnicom od Banje prema Kokinom Brodu – navode iz Puteva Srbije.

Ova trasa od izuzetnog značaja  je za sve žitelje Priboja, koji će kada radovi budu okončani imati znatno bolju vezu sa ostatkom  jugozapadne Srbije.

PP Media