Potpisan ugovor o besplatnom letovanju pribojskih školaraca i učenika iz Prilužja u Sutomoru

Priboj – Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i direktor „Sportskog centra Priboj“, Aleksandar Mandić, potpisali su ugovor o letovanju  najusepšnijih pribojskih osnovaca i srednjoškolaca, kao i školaraca iz bratskog Prilužja, o trošku opštine Priboj, u dečjem odmaralištu u Sutomoru. Odlukom Opštine Priboj, odmaralište u Sutomoru, od ove godine, dato je na upravljanje „Sportskom centru Priboj“.

Foto: Opština Priboj

Na osnovu zaključka Opštinskog veća, i ove godine o trošku opštine Priboj, u dečjem odmaralištu u Sutomoru, letovaće najbolji učenici odnosno nagrađivani učenici pribojskih osnovnih i srednjih škola, kao i školarci iz bratskog Prilužja, najveće srpske enklave na centralnom Kosovu i Metohiji.

Ova praksa, pribojske lokalne samouprave, realizovana je poslednjeih desetak godina, kada se za Dan opštine ne održava svečana sednica već se ta sredstva preusmeravaju u nadarenu mladost ovog grada, koja će i ovog leta, izemđu ostalog, besplatno letovati na crnogorskom primorju.

Foto: Opština Priboj

Pored nagrađivanih učenika, pravo na letovanje o trošku opštine Priboj i ove godine imaće i najosetljivije grupe, odnosno osobe sa invaliditetom i korisnici usluga socijalne zaštite.

Tokom boravka u Sutomoru svi korisnici pored  prevoza do Jadrana, i punog pansiona u rekonstruisanoj zgradi odmarališta, imaju obezbeđen i prvoz do plaže, uz svakodnevno prisustvo vaspitača, za neplivače se organizuje i škola plivanja, sve vreme boravka na letovanju učenici će imati i zdravstvenu zaštitu, a u prostoru odmarališta obezbeđen je i pristup internetu.

PP Media