Ružić: Priboj ima veliki potencijal, Rvović: Radimo na poboljšanju životnog standarda

Piboj – Svi vole i rado odlaze na rafting Tarom ili Drinom, međutim manifestacija “Limski biatlon” pokazala je da i ova prelepa reka ima šta da ponudi turstima.

Rukovodstvo opštine priboj sa ministrom Branko Ružićem foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin
Rukovodstvo opštine priboj sa ministrom Branko Ružićem foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

“Drago mi je što je lokalna samouprava aplicirala i što smo bili u prilici sa skromnih tri miliona dinara pomognemo ovu manifestaciju. Vlada je pokazala da je zainteresovana za ravnomerni razvoj cele zemlje i potrudićemo se da se Proboj vrati na turističku mapu Srbije, a ova manifestacija je samo korak napred”, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je istakao da opština Priboj ima izuzetan potencijal i da se u odnosu na prethodne godine ovde sada realizuju brojne projekte.

“Brojne izazove stoje pred loklanom vlašću, ali očekujem da će ih uz pomoć Vlade RS uspešno prevazići. Ova opštins pokrenuta je sa mrtve tačke na kojoj je bila dugi niz godina. Retko ko ima takav kampus koji sadrži sportske terene, halu, olimpisjki bazen i to sve pored reke Lim”, naglasio je Ružić.

Ministar se složio da je njegova poseta Proboju za vreme Limskog biatlona već postala tradicija i da će sledeće godine uspeti da vidi koliko se aista napredovalo.

Predsednik opštine, Lazar Rvović, navlašava da je ova manifestacija samo jedna u nizu koja ima za cilj poboljašanje života Pribojaca.

“Želmo da se naša opština vrati na turističku, ali i na industrijsku mapu Srbije. Iamo dobru sardnju sa Vladom RS i zahvalni smo na tome. Želimo da potencijali Lima budu maksimalno iskorišćeni i da sezona traje šest meseci. Prelepo je videti da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni i da se ttraži krevet više. U sliku želimo da vidimi uvek i ka tome ulažemo naše napore”, rekao je Rvović.


Situacija u ovoj opštini, kako kaže Rvović, ide na bolje, ali ne baš dinamikom kakvu bi svi želeli.

“Pomaci i napredak su svima vidljivi, ali ovde narod još uvek živi teško. Razvoj turizma može da bude jedna od naših opcija, jer to će privući brojne turiste u našu opštinu, ali i ivestitore”, naveo je Rvović i pomenuo primer hotela u starom delu opštine.

“Hotel u starom delu Priboja je otkupio investitor koji će u njega uložiti oko dva miliona evra. Taj deo grada će dobiti novi izgled jer će biti urađene i fasade u zgradama, kao što će izgledati fasada hotela. Biće izgrađeni novi trotoari, ali i renovirana zgrada železničke stanice”, kazao je Rvović.

PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *