Sa obala Lima uklonjeno 20 kubika smeća

Prijepolje – Na inicijativu grupe građana predvođene Markom Klačarom, u nedelju je sprovedena akcija prolećnog čušćenja Prijepolja. Akciju je podržao veliki broj građana i kolektiva i to Policijska uprava Prijepolje, Matična biblioteka “Vuk Karadzić”, TOP-a, Odred izviđača, UG”Jadivnik-oaza netaknute prirode”, Centra za socijalni rad Prijepolje, Travel POINT kao i učenici i profesori Ekonomsko-trgovinske škole, a učešće je uzela i opština Prijepolje sa JKP ”Lim”.

Uklonjeno 20 kubika raznog otpada sa obala Lima, foto: PP Media

Očišćene su četri lokacije u okviru nedeljne akcije i to obala Lima u Šarampovu, spomen kompleks “4. Decembar”, stadion “ORSI” i magistralni put u Gračanici.

– Ovo je prilika da oživimo građanski aktivizam kako bi se povećala svest o važnosti uloge svakog pojedinca o celokupnom izgledu grada kao i to da se o životnoj sredini treba odnositi odgovorno i savesno – kaže inicijator akcije Marko Klačar.

Foto: PP Media

Sa četri lokacije uklonjeno je oko 20 kubika šiblja i raznovrsnog otpada.

Iz lokalne samouprave apelovano je na naše građane da više vode računa o životnoj sredini jer ovolika količina otpada i njeno neadekvatno skladištenje je upozorenje svima da je zdrava i čista okolina predoslov zdravog načina života.

PP Media