Klub Teatar obeležava jubilej, dve decenije postojanja

Prijepolje – U ponedeljak se navršilo 20 godina od kada je osnovan klub Teatar čija je mislija pozorišno stvaralaštvo u žanru alternativnog teatra. Glavne odlike Teatra su pokret, svetlo, alternativna režija, a dve predstave su rađene u žanru koreo drame.

Veliki jubilej Kluba Teatar iz Prijepolja, foto: Privatna arhiva

Klub Teatar je do sada realizovao 20 projekata i to 10 pozorišnih predstava, 5 teatarskih radionica i 5  drugih manifestacija. Najpoznatije i najbolje predstave su Kuća zabluda, Pandorina kutija, Nebeska  čekaonica i Karamazovi.

Klub je učestvovaona mnogim  festivalima  putem selekcije  i osabira i dobitnik je mnogih nagrada  za glumačka ostvarenja, režiju, muzikui nagrade za ove teatarske forme. Poslednju nagradu Teatar je dobio prošle godine Plaketu  za značajan doprinos u radu Doma  kulture Prijepolje, povodom 40 godina te kulturne ustanove. Vrhunac Teatra je nastup u pratećem programu svetskog festivala BITEF, gde je prisustvovao i legendarni  Jovan Ćirilov i dao izuzetne pozotivne ocene za predstavu „Piramida„. Inače sve projekte je postavio i režirao Meša Šendelj Žak, osnicač i direktor kluba Teatar.

Kroz  Teatar su prošli u svojim ulogama preko stotinu glumaca-amatera, srednjoškolaraca i mladih osoba, koji su se dalje regrutovali za veliku scenu AP Prijepolja. Za ovaj jubilej bila je u pripremi predstava „Kavez za slobodne“ , međutim čeka se da Opštinsko veče donese odluku za finansiranje.

PP Media