Sabor violinista zakazan za 20, 21. i 22. avgust u Pranjanima, domaćin Voja Brajović

Poznati srpski glumac Voja Brajović, otvoriće naredni Treći sabor vilonista Srbije, koji će se održati u Pranjanima 20, 21. i 22. avgusta naredne godine, saopštio je danas predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Кovačević.

Foto: Rina

„Nadamo se da će sve ove nedaće do tada proći i da ćemo u Pranjanima ponovo imati jednu veliku svetkovinu na kojoj očekujemo i do 100 hiljada gostiju. Raduje me što je legenda srpske scene Voja Brajović prihvatio da bude domaćin jedne takve ogromne naraodne manifestacije“, kazao je Кovačević.

Ekipa Glasa zapadne Srbije srela se sa Vojom Brajovićem i tom prilikom Voja je potvrdio svoje prisutsvo na Saboru vionista u Pranjanima.

„Bože zdravlja, biće mi veoma drago da prisustvujem jednoj takvoj manifestaciji, koja će se održati naredne godine u Pranjanima. I sam sam ljubitelj violine, tako da je to velika čast za mene“, rekao je Voja Brajović za Glas zapadne Srbije.
Inače, Voja Brajović je rođen u Valjevu, Osnovnu školu i gimnaziju završio je u tom gradu. Godine 1967. upisao se na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na smeru za glumu, u klasi profesora Predraga Bajčetića, a 1971. godine je diplomirao u klasi profesorke Ognjenke Milićević. Od 1969. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Od 15. maja 2007. do 8. jula 2008. bio je ministar kulture u Vladi Republike Srbije. Vojislav Brajović je 25. dobitnik nagrade Dobričin prsten 2009. godine.

GZS i PP Media