Sajam domaćih proizvoda u Prijepolju

Prijepolje – Prvi put u Prijepolju održaće se „Sajam domaćih proizvoda” gde će se biti predstavljena gastronomska ponude, suveniri, odevni predmet polimljskog kraja.

Veliku ulogu u organizaciji ove manifestacije pripada Udruženju „Vedrina Polimlja” koje ima za cilj očuvanje tradicionalnih vrednosti ovog kraja, kroz stare recepte, načine pripremanja hrane, ali i običaje u sredini gde žive u slozi Bošnjaci i Srbi.

„Želimo da predstavimo predmete domaće radinosti, naše proizvode od rakije do meda, da svi oni koji dođu u naš kraj ili žele da nas posete, znaju šta mogu ovde da pronađu. Imamo bogatu ponudu i za one koji preferiraju zdrav život a i za hedoniste”, rekla je predsednica Udruženja Rada Divac.

„Sajam domaćih proizvoda” se održava 15. i 16. septembra u Muzeju otvorenom delu) u Prijepolju od 10:00 do 16:00 časova. Do sada se prijavilo 27 izlagača, a svi prisutni moći će da uživaju u modnoj reviji koju su pripremili đaci Tehničke škole, smera modni krojač, koji tamo imati i štand. U planu je i održavanje kratkog zabavnog programa.

„Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera, a zbog epidemiološke situacije biće preduzete sve mere zaštite”, kazala je Divac dodajući da se nada da će ovakva prezentacija domaćih proizvoda se pretvoriti u tradicionalnu, jer raznolikost i bogatstva polimljskog kraja treba tek pokazivati.

Inače, Regionalna manifestacija „Sajam domaćih proizvoda Prijepolje 2020” podržava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta: „Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjia jugoistočne Evrope: Razvoj lanca vrednosti i unapređenje kapaciteta”.

GZS i PP Media

One thought on “Sajam domaćih proizvoda u Prijepolju

  • Prekrasna ideja koja se eto i realizuje.Prijepolje ima bogatu tradiciju u proizvodnji u agronomiji uopste,preradi voca i povrca,pcelarstvu i starinsku,ali zato i cijenjenu ruralnu gastronomsku ponudu.Hvale vrijedno nastojanje da se ta tradicija ocuva i prezentuje kroz ovakve manifestacije u cemu vidim vec duze vrijeme pojedince kojima je to strast i hobi.Ne mogu a da ne istaknem posebno Radu Divac koja vec poprilicno dugo sa puno ljubavi radi na svemu tome,sto vec odavno pratim,jer je na tim sajmovima osvajala prestizne nagrade.Zelim svim ucesnicima da pokazu sve ono najljepse sto Prijepolje ima,a i ostali gradovi u dolini Lima,na ponos i diku svih nas koji poticemo iz tih krajeva.Sve vas puno pozdravljam sa zeljom da i druge naucite da cuvaju svoje i postuju tudje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *