Sajam poljoprivrede posetilo 100 novovaroških domaćina

Ovogodišnji 86. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, koji je tradicionalno okupio sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana oslonjenih na poljoprivredu, u sredu 15. maja posetilo je 100 domaćina iz Nove Varoši, zajedno sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem.

Poljoprivredni proizvođaći, imali su priliku da obiđu štandove i da se upoznaju sa najnovijim trendovima i inovacijama u mehanizaciji.

Novovaroški domaćini na čelu sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem posetili Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, foto: www.ppmedia.rs

Odlazak novovaroških domaćina na novosadski sajam finansirala je lokalna samouprava, koja već godina unazad vodi svoje poljoprivrednike na jednu od najvećih i najznačajnijih smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

Jedan od najatraktivnijih segmenata Poljoprivrednog sajma prestavljala je izložba poljoprivredne mehanizacije koja je ove godine bila znatno  veća u odnosu na prethodne i prostirala se na oko 35.000 metara kvadratnih.

Inače, na sajmu je uz podršku Republičkog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovana i najveća Nacionalna izložba stoke na Balkanu. Poljoprivrednici iz Nove Varoši mogli su da vide više od 1.600 životnja, a prvi put ove godine, na Izložbi genetskog potencijala predstavljene su i autohtone rase u Srbiji.

PP Media