Počinje rekonstrukcija OŠ “Živko Ljujić” u Novoj Varoši, nastava po “novom režimu”

Osnovna škola “Živko Ljujić” biće kompletno rekonstruisana, i to o trošku države jer je Vladina kancelarija za javna ulaganja za tu namenu izdvojila 490 milion dinara. Trenutno se iznosi nameštaj i ostali školski enterijer, nakon čega kreću radovi.

Kreće rekonstrukcija gradske škole u Novoj Varoši, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Zbog toga će deo đaka ove škole nastavu ubuduće pohađati u objektima Srednje škole Nova Varoš.

“Nastava za srednjoškolce odvijaće se u jednoj, i to samo prvoj smeni. Ona se završava u 14 časova nakon čega nam ostaju slobodne prostorije u koje ćemo primiti četiri odeljenja učenika osmog razreda i dva odeljenja sedmog razreda, ustupili smo tu zgradu kao i kabinet informatike, a nastava fizičkog vaspitanja održavaće se u fiskulturnoj sali. Tu smo i za sve ostalo što treba”, izjavila je Branka Rakonjac direktorka Srednje škole u Novoj Varoši.

Ristro Popović direktor OŠ “Živko Ljujić”, Radosav Vasiljević predsednik opštine i Branka Rakonjac direktor Srednje škole u Novoj Varoši, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Risto Popović, direktor OŠ “Živko Ljujić”, ističe da će radovi trajati osam meseci i da je preseljenje đaka bio jedini način da se ona uspešno sprovede u delo.

“Očekujemi razumevanje roditelja i solidarnost učenika i nastavnika. Ovo je bio jedini period kad smo mogli odraditi rekonstrukciju, a da najmanje uzmemo školskih dana. Obuhvatićemo deo drugog polugodišta, letnji raspust i deo početka sledeće školske godne. Rekonstrukcija zgrade je neophodna, pa vredi čekati jer ćemo dobiti novu, modernu obrazovnu ustanovu u našoj opštini”, kaže Popović.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Šta će sve obuhvatiti rekonstrukcija škole pojasnio je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.

“ Ovaj projekat smo čekali dugi niz godina, iako remetimo nastavu ponosni smo na to što smo uspeli od vladine kancelarije da dobijemo novčana sredstva za kompletnu rekonstrukciju. To podrazumeva promenu krova, termo fasade, promenu stolarije, podova pločica, radijatora i kompletne opreme a to sve nije ni malo lak posao. Posle rekonstrukcije imaćemo novu školu i mi se sa tim ponosimo, ne smatramo da je to trošak već ogromna kapitalna investicija”, naglasio je Vasiljević.

Inače od ponedeljka 13. maja nastava se izvodi se po novom režimu i to za razrede V/1 , V/2, V/3, V/4 , VI/1, VI/2, VI/3, VI/4, VII/1 i VII/2 nastava će se izvoditi u učionicama stare školske zgrade OŠ,,Živko Ljujić’’, dok je nastava za razrede VII/3, VII/4, VIII/1, VIII/2, VIII/3 i VIII/4 u učionicama bivše Tehničke škole. Zbog radova na sanaciji i adaptaciji nove školske zgrade oni će časove imati samo u drugoj smeni koja počinje u 14 sati.

foto www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Zbog skučenosti privremenog prostora nastava će za sve predmete biti učioničkog tipa, izuzev nastave informatike koja će se za sve razrede održavati u kabinetu informatike u bivšoj Tehničkoj školi.

PP Media i GZS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *