Sajam sporta okupio mališane iz desetak klubova i udruženja

Prijepolje – Svoj doprinos obeležavanju Dana opštine Prijepolje, dao je Sportski savez koji je na platou Doma kulture organizovao “Sajam sporta“. Na stotine mališana pokazali su veštine i umeće sa loptom u skoro svim sportskim granama.

Sajam sporta okupio prijepoljske mališane, foto: A.Rovčanin

Deca školskog uzrasta iz Prijepolja, verodostojno su predstavila svoje klubove i sportove, prednosti treniranja i zdravog načina života. Predsednik lokalnog Sportskog saveza, Sead Rovčanin, kaže da se sport ponovo vraća na stare grane i mesto koje mu pripada. On se zahvalio svim trenerima i klubovima koji su uzeli učešće na “Sajmu sporta”.

– Ovoliki broj dece sa loptom je najlepša slika koju šaljemo u svet povodom Dana opštine Prijepolje. Toliko, osmeha, druženja, pozitivne energije danas je viđeno, što je cilj i suština sporta – ponosno kaže Sead.

On je naglasio da su na “Sajmu sporta” učešće uzela i deca iz Brodareva, te da je lokalna samouprava obezbedila besplatan prevoz za njih.

Mališani školice sporta „Fer play“, foto: A.Rovčanin

Svoj doprinos, održavanju manifestacije dala je školica sporta “Fer play”, koja okuplja više od stotinu mališana. Na značaj bavljenja sportom dece, u ranoj fazi razvoja, ukazala je psiholog Bojana Bajić. Ona je istakla da deca kroz sport razvijaju svoje crte ličnosti i kreativnost, te da jačaju motoričke sposobnosti i unapređuju zdravlje.

Takmičenjem u bič voleju, turnirima u rukometu, malom fudbalu, košarci i odbojci, na gradskim sportskim terenima u subotu je nastavljeno obeležavanje Dana opštine.

PP Media