SDA Sandžaka neće učestvovati u radu skupštine zakazane za ponedeljak

Prijepolje – Povodom zakazivanja sednice Skupštine opštine Prijepolje po hitnom postupku sa samo jednom tačkom dnevnog reda, predloga rešenja o postavljanju opštinskog pravobranioca, saopštenjem za javnost oglasila se Stranka demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju, koja navodi da njihov odbornik Edib Кajević neće učestvovati u radu skupštine, zakazane za ponedeljak.

SDA Sandžaka neće učestvovati u radu vanredne sednice SO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju u saopštenju  navodi da je u više navrata tokom skupštinskih zasedanja postavljala pitanje izbora pravobranioca, s obzirom da je Кomisija za sprovođenje konkursa još u avgustu prošle godine dostavila Opštinskom veću zapisnik iz koga se vidi da su na konkurs pristigle dve prijave i da oba kandidata ispunjavaju uslove konkursa.

Zato smatraju da je ovo skupštinsko zasedanje najobičnija farsa sa ciljem da se za pravobranioca bira lice koje gotovo sigurno neće obavljati ovu odgovornu funkciju, jer je od strane Viskog saveta sudstva predloženo za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju.

Zato pitaju opštinsko rukovodstvo zašto se sa izborom pravobranioca čekalo skoro 8 meseci od dostavljenog zapisnika komisije i koliko je opštinu Prijepolje koštalo angažovanje advokata da zastupa opštinu u prethodnom periodu?

SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju je jedina opoziciona parlamentarna stranka u prijepoljskoj skupštini i zato ne žele da daju legitimitet Skupštini i budu deo kako navode „predstave“ , stoji se u saopštenju.

PP Media