SDA Sandžaka u Priboju traži vraćanje mandata

Priboj – Novoosnovani Bošnjačko-srpski savez (BOSS) nastavlja da izgrađuje stranačku infrastrukturu u sandžačkim opštinama. Posle Prijepolja, opštinski odbor je dobio i Priboj. Za predsednika tog odbora izabran je Hajro Bećirović, a za potpredsednika Jasmin Hadžović. Zajedničko za obojicu je što su, do sada, bili kadrovi SDA Sandžaka.

Tandir i Bećirović, foto: BOSS

Bećirović je u lokalnom parlamentu bio odbornik, a Hadžović član Opštinskog veća. Na njihovo menjanje „stranačkih boja“, reagovao je odbor SDA u Priboju.

SDA je pozvala Bećirovića da vrati odbornički mandat, koji je dobio na njihovoj izbornoj listi na poslednjim lokalnim izborima. „Izborom za predsednika odbora BOSS u Priboju, Bećirović ne može da nastupa kao odbornik naše partije, te ga u tom smislu pozivamo da vrati mandat našoj stranci“, navodi se u saopštenju SDA.

Sa iste liste, u pribojsku opštinsku vladu, ušao je i Jasmin Hadžović. Bivša partija ga je pozvala da podnese ostavku „kako ne bi svojim nesavesnim i neodgovornim ponašanjem nanosio dalju štetu SDA Sandžaka u Priboju”.

Bećović je od 2008. do 2020. godine bio predsednik odbora SDA Sandžaka u Priboju. Ovim je nastavljeno „prestrojavanje“ visokih funkcionera bošnjačkih partija, kojima bivši saborci pripisuju „lične interese iznad nacionalnih“.

Takve kvalifikacije otvaraju brojna razjašnjavanja, preko saopštenja za javnost, između onih koji su otišli i onih koji su nastavili da brane partijske boje.

BOSS su osnovali bivši visoki funkcioneri Stranke pravde i poverenja (SPP), Samir Tandir, iz Prijepolja, i njegov sadašnji zamenik, Admir Muratović iz Novog Pazara. Nekada bliski saradnici lidera SPP Muamera Zukorlića, redove te partije su napustili zbog neslaganja sa novim rukovodstvom.

Izvor: Danas