SDP: Dara velika a mera mala

Zakazivanje sednice po hitnom postupku ničim se ne može opravdati osim namerom vladajuće većine da onemogući odbornicima opozicije da nametnu aktuelne i “vruće” teme kroz dopune dnevnog reda. Nismo očekivali od ove vlasti ništa dobro ali ovoliko odsustvo razuma i ignorisanje tema bitnih za funkcionisanje opštine niko nije mogao predpostaviti. Da je sednica Skupštine zakazana po hitnom postupku sa rokom od dva dana i da je tema elementarne nepogode ili rebalans budžeta zaista bismo to razumeli i podržali, ali izmena Statuta i ponovno postavljanje već postavljene direktorke Centra za socijalni rad kao i drugih osam tačaka koje ne zahtevaju nikakvu hitnost ne mogu imati razumno opravdanje, kažu iz SDP-a u saoprštenju za javnost.
Ovo je dokaz da izvršna vlast ne funkcioniše, jer da članovi Opšinskog veća rade pred odbornike bi se našle važnije teme od predloženih, od kojih smo već tri razmatrali na prošlom zasedanju. U trenutku kada su nas zadesile poplave koje su nanele velike štete, kao i trenutku kada je potrebno razmišljati i doneti važne strateške odluke o daljem razvoju malinarstva, vlast nam nameće promenu statuta, tj. uvođenje pet novih funkcija koje će značajno opteretiti bužet, a koji će biti umanjen zbog odluke Vlade Srbije o smanjenu dotacija lokalnim samoupravama. Takođe, gorući problem je higijena u svim naseljima Prijepolja, koji je do nedavno nosio epitet najčistijeg grada. Poseban problem je deponija Stanjevine, za koji je vlast pronašla najjednostavnije rešenje angažovanjem ogromnog buldožera koji pravi ogromno brdo smeća. Problem je što će ovo guranje buldožerom JKP „Lim“ debelo “nekome” platiti, a što će se uskoro videti kroz fakture a možda to brdo i preko noći “sklizne” u Lim pa se svi kutarišemo te balasti.
Sve ove teme svakako bi odbornici opozicije “potegli” na Skupštini da im genijaci, koji demokratiju doživljavaju kao brutalno nametanje volje većine, nisu uskratili pravo i na taj način obesmislili Skupštinu.
Sandžačka demokratska partija i njeni odbornici svakako će i ubuduće delovati na zaštiti interesa svih gradjana i na promovisanju progresivnih ideja koje su važne za bolji život svih gradjana naše opštine, zaključuju iz ove stranke u svom saopštenju.
PP Media