SDP izlazi na izbore za BNV, nosilac liste Husein Memić

Prijepolje/Novi Pazar – Sandžačka demokratska partija (SDP) imaće svoju listu na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koju će predvoditi potpredsednik te stranke i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Foto: Radio Sto plus

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović je na konferenciji za medije rekao da za razliku od prethodnih godina, kada je ta partija podržavala druge liste, ove godine na izbore za BNV izlazi “u svom punom kapacitetu, sa svojom listom i svojim nosiocem liste”.

“SDP je svih prethodnih godina umela i zalagala se za prava i radila u interesu Bošnjaka. U svim opštinama i gradovima gde vršimo vlast, svedoci ste kako radimo, gradimo i kako se odgovorno ponašamo. Memić je mlad, ambiciozan, perpesktivan, hrabar i porodičan čovek koji će, uz garanciju SDP, moći da se nosi sa izazovima i odgovorno rukovoditi BNV”, istakao je Hasanović.

Memić je ocenio da su ga za tu kandidaturu predložili rezultati koje je postigao kao direktor Kulturnog centra, te takvu odluku partije nazvao „velikim amanetom“.

“Ti rezultati koje smo mi postigli kao tim, želimo da to budu rezultati kada pobedimo na izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Pre dva dana sam dobio podršku ljudi iz drugih političkih partija. Mi želimo da pravimo bratstvo i jedinstvo. Ovo neće biti svađalačka kampanja, od nas neće biti sigurno, ali umećemo da odgovorimo. Želimo da ovo budu izbori, na kojima ćemo kada pobedimo, pružiti ruku svima i raditi zajedno u interesu Bošnjaka”, rekao je Memić.

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić je u ponedeljak potpisala je Odluku o raspisivanju izbora za 35 članova BNV, koji će biti održani u nedelju, 13. novembra.

Osim SDP-a, učestvovanje na predstojećim izborima nedavno je najavio i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, a očekuje se da svoju listu ima i SDA Sandžaka.

Na prethodnim izborima, 2018. godine, 14 mandata osvojila je lista “Samoopredeljenje” SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, “Matica bošnjačka” Stranke pravde i pomirenja (SPP) 13, a “Vakat je”, koju je podržala SDP, osam.

Kako nijedna lista nije ostvarila većinu, Vijećem su u prethodne četiri godine rukovodile liste “Samoopredeljenje” i “Vakat je”.

Izvor: Radio Sto plus