SDP: Nigde kao u Prijepolju vlast nije tako slepa

Povodom presude i poništenja nezakonite odluke nelegalnog i nelegitmnog organa, kojeg aktuelna vlast doživljava kao Opštinsko veće, Sandžačka demokratska partija izdala je saopštenje za javnost u kojem se kaže:

Konačno je Osnovni sud potvrdio ono o čemu smo mi govorili gotovo dve godine. Hajka i haranga koja je vođena protiv kadrova Sandžačke demokratske partije i ostalih predstavnika prošle vlasti skupo će koštati opštinsku kasu kojom nedomaćinski upravlja ova nenarodna koalicija. Nelegalnim smenjivanjem Hanke Hajdarević otvoren je put korupciji, neznanju, zloupotrebama, namještaljkama, bahaćenju ogromnih razmera… Posledice ovakvog vladanja izlaze na videlo svakog dana. Novogodišnje čestitke na mah vrtoglavo poskupeše, poklon paketiće deca slabijeg materijalnog stanja platiše papreno a klub “Župski Rubin” prikazuje troškove kao da igra fudbal u Premijer ligi, astronomski kafanski računi, korišćenje službenih vozila i službenih telefona bez ikakve kontrole, kao i nestručno sprovođenje javnih nabavki su samo mali deo jada i čemera koji nas je zadesio. Sednice Opštinskog vjeća ne razlikuju se od obične kafanske sedeljke na kojoj prisustvuje bukvalno ko hoće, jer dva člana nemaju vremena da se “zamlaćuju glupostima” pa na sednicu umesto njih dođe neko ko je najdokoniji.

Nigde se Skupštinske odluke ne donose na jednoj a poništavaju na sledećoj sednici i nigde se ne usvajaju odluke koje su već usvojene. Nigde kao u Prijepolju vlast nije tako slepa i gluha na osnovane primedbe opozicije i medija na nestručnost, korupciju i zloupotrebe. Načelnik Opštinske uprave je filter svih odluka i garant zakonitog rada Opštinske vlasti u celosti. Hanka Hajdarević je svoj autoritet izgradila radom, znanjem i poštenjem. Ona je pomagala savetima svim Opštinskim upravama u regionu. Jedino nije bila podobna za novokomponovanu prijepoljsku vlast a razlog je jasan. Da bi se “tetkinoj” firmi platili preskupi intervjui i čestitke, te da bi tetka napravila promet od 7,3 miliona poslujući sa opštinskim budžetom, morala je da se ukloni Hanka Hajdarević sa mesta načelnice. Znali su oni da je to protivzakonito, ali ko još mari za zakonitost i novčane kazne, ne plaćaju oni to iz svog džepa a “narodna kobila” je jaka pa će izdržati, kaže se u saopštenju za javnost OO SDP u Prijepolju.
PP Media