SDP održao veliki skup u Priboju

Priboj – U prepumoj sali Doma kulture “Pivo Karamatijević” u Priboju predizborni miting održala je Sandžačka demokratska partija. Prisutnima se na početku obratio Jasminko Toskić, predsednik Opštinskog odbora te partije u Priboju. On je istakao da SDP u Priboju postoji više od dve decenije, te da su tri četvrtine svog rada proveli u opoziciji, što nije bilo lako.

Prepuna sala Doma kulture u Priboju, foto: PP Media

– Bili smo čvrsto ubeđeni da je ono što radimo ispravno. Zadnjih 6 godina smo u vlasti. To se vidi. Poboljšali smo život građana u brojnim segmentime. Pre svega u oblasti zdravstva. Preko TIKE smo obezbedili rendgenski aparat koji nemaju ni veliki klinički centri Srbije. Od turskog naroda smo tokom pandemije dobili veliku donaciju u vrednosti 30. 000 eura. Ali, da ne budem pogrešno shvaćen, mi ne živimo od donacija. Mnogo su uložili i iz Vlade Srbije. Uskoro počinje sanacija Doma zdravlja u Priboju. Dobijamo i aparat za laparaskopiju. Donacija je Vlade Turske. Sve ovo ne bi bilo tako da nismo imali veliku podršku Rasima Ljajića. Mi u SDP-u smo posebno ponosni što radimo sve što je u našoj moći da očuvamo i učvrstimo međunacionalne odnose. Više puta su bili na iskušenju. U januaru se desila zadnja takva situacija. Javno, glasno i jasno smo osudili takvo ponašanje – istakao je Toskić.

dr Jasminko Toskić predsednik OO SDP Priboj, foto: PP Media

Pomoćnik predsednika Opštine Priboj,  Miralem Gogalić, u svom izlaganju je naglasio da je Priboj veliko gradilište, da se radi na ekonomskom osnaživanju ovog kraja, ali i Sandžaka uopšte.  

– Čast mi je da vas vidim u tolikom broju. To je dokaz da SDP radi dobar posao. Obećali smo i rekonstruisali toplanu u školi Branko Radičević. Počela je da se razvija industrijska zona, pa sada Slobodna zona upošljava 700 radnika, sa deset domaćih i stranih investitora. Potpuno smo rekonstruisali škole, sportskie terene, stadion je obnovljen i atletska staza, urađena je javna rasvjeta, u razvoj turizma uloženo je 100 miliona dinara. Još mnogo toga će tek biti urađeno. Nama nikad nije dovoljno, uvek možemo i hoćemo više – rekao je Gogalić.

Miralem Gogalić pomoćnik predsednika opštine Priboj, foto: PP Media

Koliko su odgovornost i čast važni, u svakom segment života pa i u politici, govorio je narodni poslanik dr. Muamer Bačevac.

– Zaista je čast i zadovoljstvo kad ispred sebe imate ozbiljna lica zainteresovana za razvoj ovog kraja. Vreme će pokazati da će SDP ostaviti dubok trag kada je u pitanju rešavanje problema građana. Generacije koje dolaze, siguran sam da će ovu partiju spominjat po dorbu za svakog čoveka. U Sandžak će biti uloženo 200 miliona eura. Pre svega, želim reći da je jedan od najvećih projekata koje ćemo raditi otvaranje Kliničkog centra. To je projekat koji će ne samo građanima Novog Pazara, nego celog Sandžaka, biti od velikog, životnog značaja. Meni je od svega najvažnije da znate, da sve što radimo, radimo kako bi život ljudima u ovom kraju učinili boljim, lepšim i perspektivnijim. Trudio sam se da pravovremeno rešavamo sve probleme. Da kao narodni poslanik uradim što više za narod ovog kraja. Sada je tu I kolega Jasmin Hodžić. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama uraditi još više – izjavio je dr Bačevac.

Foto: PP Media

Priboj nakon 15 godina dobija svog poslanika u Narodnoj Skupštini Srbije. Jasmin Hodžić, jedan je od kandidata SDP-a za narodnog poslanika. U svom obraćanju građanima je poručio da je ideja mira i tolerancije, sada potrebna više nago ikada.

– SDP je inkluzivna partija. Za nas, ovde u Priboju, ovi su izbori veoma važni. Važni jer želimo da opravdamo svaki vaš glas – naveo je između ostalog u svom govoru Hodžić.

Jasmin Hodžić kandidat za narodnog poslanika, foto: PP Media

Na kraju skupa, prisutnim građanima obratio se lider i osnivač SDP-a, Rasim Ljajić.

– Mi smo stranka koja već drugi put daje priliku čoveku iz Priboja da bude narodni poslanik. Mi smo u jednom trenutku, kada smo imali samo dva mandata u Skupštini, jedan od ta dva mandata smo dali čoveku iz Priboja. Davno je to bilo, pre 15-16 godina i evo sad – drugi put, nadam se izvesno – dajemo takođe šansu nekom iz Priboja. Dali smo i ovoga puta šansu da to bude neko iz Priboja zato što po nekim kriterijima smo smatrali da čovek zaslužuje da bude vaš narodni poslanik u punom smislu i punom kapacitetu te reči. Kada biramo ljude, posebno na tim mestima, rukovodimo se sa tri osnovna kriterijuma- osim da je pošten, da je sposoban, da predstavlja zajednicu, grad iz kojeg dolazi, ali tri osnovna druga politička kriterijuma su strast, mera i odgovornost. Strast da se bori za vas, mera- celi život je traženje prave mere, a u politici je to veoma važno. Da ne skrene ni levo ni desno, da ne ode ni previše brzo ni previše sporo, da uvek traži meru kada govori. Da kaže ono što treba, a da ne povredi nekoga koga ne treba. To je u politici kao i u životu jako važno. Na kraju odgovornost- odgovornost prema onima koji daju glas i koji daju poverenje. Jasmin Hodžić ima te kvalitete. Nadam se da ćete znati to da prepoznate kao što smo mi. Mi smo u proteklom mandatu imali Muamera Bačevca koji je osim svega ovoga, uvek znao da pomogne svima i mimo politike. To jeste posao narodnog poslanika. Najlakše je izdeklamovati tamo u Skupštini nekoliko rečenica. Možda te rečenice i prijaju nekada ali posle te rečnice šta ostane? To je upotrebna vrednost onoga što ostane u Parlamentu.  Ne kažem da je to nevažno, naprotiv, jako je bitno da imamo dobrog predstavnika koji zna da govori, koji zna šta kaže, koji zna smisao toga što kaže i koji vodi računa o posledicama rečenog.   Politika je da tražite meru i onaj ugao koji će omogućiti nekim ljudima, zajednici, narodu da imaju koristi od toga uz najmanje moguće štete ili da štetu svedete na najmanju moguću meru. Ovde ko jednom padne više ne ustaje, u političkom smislu. Mi nećemo pasti jer baštinimo ove ideje. SDP je danas ono što je SDA bila 90- tih godina. Najjača, najorganizovanija stranka, ne u ideoliškom, nego u smislu snage, organizacije, uticaja kojeg  ima I koji želi da proširi otvarajući svoja vrata svakome.  Molim vas da, ako nam verujete u sve što smo rekli, da izađete na izbore za deset dana. To je 10-15 min posla, a zbog legitemiteta poslanika iz ovog kraja jako nam je važno. Važno jer nećemo da ispustimo investicije koje će biti uložene u ovaj kraj. Vjerujem da ćemo opravdati Vaše povjerenje ako nam to povjerenje ukažete – istakao Ljajić .

PP Media