SDP: Počelo otkrivanje nezakonitog delovanja vlasti u Prijepolju

Nakon dve godine i pet meseci potvrdilo se ono na šta smo mi od samog početka ukazivali, kriminal, nerad, neznanje, međusobne svađe, a reketiranje i bahaćenje nove opštinske vlasti su potvrđeni od strane policije, sudstva i tužilaštva, navode u saopštenju za javnnost iz Sandžačke dmeokratske partije u Prijepolju.

-Njihovo euforično preuzimanje vlasti pre dve i po godine, neodoljivo je ličilo na okupaciju grada. Hajka na kadrove prethodne vlasti u vidu satanizacije, potcenjivanja, pretnji, ucena i smenjivanja, toliko su bili brutalni da u tom ostrašćenom zanosu nisu marili za red, zakon a ni za posledice. Opšte stanje grada i života građana Prijepolja je vidno pogoršano. Prekinut je trend vidnog napretka, razvoja poljoprivrede, privrede, turizma, investicjia… Umesto toga dobili smo užasno prljav grad, katastrofalno stanje u zdravstvu, zaustavljanje investicija, stagnaciju privrede i ubrzan odlazak mladih ljudi. Posledice ove katastrofalne vlasti građani će nažalost osećati još dugo godina ali predstavnici vlasti ne mare za to računajući da će se dovoljno „ofajditi“ jer sad ih je „palo“ pa da to što više iskoriste! Naravno da njih ne zanima ni to što je sud presudio da je bivša direktorica Turističke organizacije nezakonito smenjena, isti slučaj je i kod nezakonite smene načelnice Opštinske uprave. Sud je doneo odluku i pravosnažno presudio po tužbi dr. Hasiba Hajdarevića koji je politički progonjen i smenjen sa mesta direktora Doma zdravlja. Sud je takođe presudio i u slučaju nezakonitog postavljanja direktorice Centra za socijalni rad, Sabire Hadžiavdić, koju je nova vlast postavila a da nije ispunjavala zakonom propisane uslove. Nikoga u sadašnjoj Opštinskoj vlasti nije briga što će se budžetskim novcem platiti značajan iznos kako za troškove postupka tako i za obeštećenje smenjenim direktorima. Njih (vlast) ne interesuje ni višednevni štrajk zaposlenih u bolnici, važno je da koalicija opstaje i da će imati većinu za izglasavanje budžeta. Pitamo da li je toj većini važno kako će se taj budžet trošiti?- kaže se u saopštenju SDP-a i dalje navode:

-Da li će to biti po sistemu malo tebi, više meni a ponajviše „tetkinoj“ firmi? Pitaju li se oni koji predlažu i oni koji  glasaju koliko će novca iz budžeta otići u privatne džepove pojedinaca a koliko za plaćanje glasova na način koji smo nedavno videli. A videli smo ko i gde slavi kupljenu pobedu na izborima, a kupljena je novcem iz budžeta koji je „obrnut“ preko tetkine firme.   

Što se tiče građana, podsećamo da u narodu postoji prigodan naziv za one koji dozvole da ih neko preveri dva puta na isti način, stoga neka se zamisle oni koji uporno podržavaju ovu nakaradnu koaliciju.

Mi se nadamo i verujemo da će inspektori specijalnog odeljenja iz Kraljeva biti brzi i efikasni i da će prekinuti dalje pljačkanje budžeta preko Sandžak televizije, „Halal“ sertifikata, novogodišnjih paketića, prozora, sportskih klubova, nezakonitih javnih nabavki, velikih malverzacija i zlopotreba za koje su podnešene brojne krivične prijave a koje ne mogu zastareti ni za deset godina.Ubeđeni smo da će sva nedela koja trenutno rade predstavnici vlasti u Prijepolju jednog dana dobiti sudski epilog- zaključuju u saopštenju iz SDP OO Prijepolje.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *