SDP: Priča o transfer stanici u Strugovima je nerealna

Kao stanovnik naselja Zalug čija je kuća odmah naspram deponije podržavam zatvaranje ove sramote i bolesti koja godinama zagadjuje i grdi izgled naseg grada, ali kao odgovoran covek i političar ne mogu da podržim predlog da se ovo ruglo premešta na lokaciju “Strugovi”. Pa mogli smo i mi na isti način pod izgovorom “TRANSFER STANICA” podmetnuti “kukavicije jaje” i na taj nacin otvoriti novu nesanitarnu deponiju. Prosla vlast u kojoj je SDP imala vodecu ulogu se nekako borila sa ovim problemom tako što smo smeće više puta prekrivali zemljom i tako ublažavali ovu ekološku katastrofu. Uporedo smo uporno tražili zakonsko rešenje koje ce biti prihvatljivo za sve, navodi se u saopštenju Esada Hodžića predsednika OO SDP Prijepolje.

Deponija na ulasku u Prijepolje Stanjevine

Deponija na ulasku u Prijepolje Stanjevine


Tokom prošle i početkom ove godine obavljeno je više sastanaka i razgovora u Beogradu i Prijepolju, na tim sastancima su razradjivane različite varijante i resenja. Na kraju , u februaru ove godine prilikom posete delegacije Odeljenja za upravljanje otpdom pri Minstarstvu poljoprivrede , načelnica odeljenja Radmila Šerović je dala konkretan predlog a to je : Zatvaranje deponije Stanjevine i odvoženje “sirovog” otpada u deponiju Duboko kod Uzica , njihovim specijalnim kamionima po ceni od 15 eura/toni.
Kada smo mi rekli da uprava deponije Duboko ne prihvata taj predlog , načelnica Šerović nam je rekla da je ovo Vladina strategija jer Republika Srbija zajedno sa Evropskom Unijom ulaze 4,5 miliona era u proširenje deponije Duboko a da će jedini uslov biti da se oni prihvte odlaganje smeća iz Prijepolja.
Prica o “TRANSFER STANICI” u Strugovima je nerealna iz više razloga :
* Iskustvo govori da se selektuje svega 5% korisne otpadi koja može da se proda a da sve ostalo (95%) mora opet ici u Duboko , postavlja se pitanje isplativosti ulaganja.
* za to su potrebna velika novčana stredstva (preko 500.000 eur) i zbog toga se nikada ne pravi samo za jednu opštinu već za više njih. Zbog toga je odabrana lokacija u Novoj Varoši a nasa opština ima interes i da uloži značajna sredstva za realizaciju te transfer stanice, tvrdi predsednik OO SDP Prijepolje Esad Hodžić.
Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


Iz ovoga se vidi da je predlog Opštinske vlasti čista obmana odbornika i gradjana i da ga niukom sličaju ne treba prihvatiti, zaključuje Hodžić u saopštenju dostavljenom medijima.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *