Ministarstvo finansira izgradnju fudbalskog terena na 1.200 metara nadmorske visine, vrednost projekta 30 miliona

Planina Zlatar sledeće godine dobiće fudbalski teren i to na 1.200 metara nadmorske visine. Vrednost ovog projekta je 30 miliona, od čega će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojiti 20, a Opština Nova Varoš 10 miliona.

“Nastavlja se za izgradnjom sportske infrastrukture na Zlataru. Tako će se pored balon hale, biti izgrađen i fudbalski teren o kome razgovaramo već dve godine, i time će se ova planina kao i sama Nova Varoš pozicionirati kao destinacija za sportske pripreme”, rekao je danas potpresednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je posetio danas ovu oppštinu.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, foto: www.ppmedia.rs

“Takav objekta nedostaje Zlataru i ne samo da će privući sportiste, nego će i obogatiti i samu turističku ponudu. Moramo povećati broj gostiju koji dolaze, i sa permanentnim ulaganjima učiniti da ponudu bude što raznovrsnija i sadržajnija, kako bi oni koji dolaze ovde ostali što duže, i svojom prporukom privlačili nove goste”, istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima ovo neće biti jedina investicija jer već početkom naredne godine se očekuju i drugi projekti.

“Pre svega izgradnju pešačkih staza, jer je ovo idealno mesto za afirmaciju jednog aktivnog odmora”, kazao je ministar.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević smatra izgradnju fudbalskog terena, kapitalnom investicijom koji je bio dogovoren još 2017.

“Veoma sam zahvalan ministru Ljajiću koji ni jedne godine nije zaboravio da podrži Novu Varoš sa značajnim sredstvima kada su u pitanju naši projekti. Pored balon hale za koje je najznačajnije ministarstvo turizma, tu je sada i projekat fudbalskog terena, koji je velika investicija za novovarošku opštinu. Vrednost inevesticije je 30 miliona dinara. Ministar nam je obećao 20 miliona, a naša lokalna samouprva će u toku iduće godine izdvojiti još 10, kako bi se ovaj projekat realizovao. Ove godine ćemo potpisati ugovor, a iduće javnu nabavku kada očekujemo da krenemo u realizaciju ovog krupnog projekta, veoma važnog za našu opštinu. Mi ćemo se truditi da još sarađujemo kako bi izgradili Novu Varoš, sve sportske sadržaje kao bi podigli turističke kapacitete. Naša opština vidi jedino izlaz u razvoju turizma, pored onoga što ulažemo u poljoprivredu i privredu”, rekao je Vasiljević.
Izvor: GZS i PP Media