Skupštinski odbori dobijaju na značaju

Prijepolje – Završeno je konstituisanje svih 10 skupštinskih odbora Skupštine opštine Prijepolje. Odbori su iz oblasti: privrede, stambeno-komunalnih delatnosti i ekologije, bezbednosti saobraćaja, propisa i nagrada, poljoprivrede, društvenih delatnosti i odnosa sa verskim zajednicama, zdravstva, rodne ravnopravnosti i omladine i sporta. Izvršen je izbor predsednika i zamenika predsednika Odbora i dogovorene su aktivnosti za naredni mandatni period.

Odbornici SO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

-Namere za rad svih Odbora su veoma sadržajne i ambiciozne, upravo iz razloga što je rad ovih Odbora u proteklom periodu bio veoma loš. Izneto je niz ideja za budući rad i aktivnost i dosta konkretnih predloga. Tako je na sastanku Odbora za rodnu ravnopravnost usvojen zaključak o prihvatanju inicijative ‘’Foruma žena’’ da se obezbedi ravnopravnija zastupljenost manje zastupljenog pola (žena) u Savetima mesnih zajednica. Pristupiće se predlogu izmene Odluke o mesnim zajednicama, po kojem će se predložiti obavezno kandidovanje najmanje 40% manje zastupljenog pola u Savetima mesnih zajednica – naveo je predsednik Skupštine opštine Izudin Šantić.

Na sastanku Odbora za omladinu i sport je dogovoreno da se pripremi informacija o stanju sporta u opštini Prijepolje, koja bi bila prosleđena na razmatranje i usvajanje Skupštini opštine Prijepolje. Ovo bi bilo prvi put od uvođenja višestranačkog sistema da Skupština kao najviši zakonodavni organ na ovakav način razmatra pitanje sporta.Кatastrofalno stanje u oblasti sporta je glavni razlog da se ovo pitanje nađe na skupštinskom zasedanju.

-Na sastanku Odbora za bezbednost saobraćaja pokrenuta je inicijativa za izmenu Odluke o bezbednosti i regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Prijepolje, obzirom da važeća Odluka iz 1977.godine nije usklađena sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ovo su samo neki od konkretnih predloga a gotovo na svakom od sastanaka Odbora je bilo dobrih predloga iz oblasti za koje su zaduženi. Skupštinska služba opštine Prijepolje će dati punu podršku u radu Odbora i realizaciji planiranih aktivnosti – zaključio je Šantić.

PP Media