Sneg obeleo u novovaroškim planinskim selima

Nova Varoš – Nakon što se je sneg obeleo na Кopaoniku, pahulje su stigle i na drugi kraj Srbije. Tokom noći kiša je prešla u susnežicu i sneg, a jutro u selima podno planine Javor osvanulo je pod belim pokrivačem.

Foto: Rina

-Кrupne pahulje obelele su sve livade i pašnjake. Iako su sneg najavili tek za srpsku Novu godinu, kod nas ovde podno Javora je poranio, ali ne i iznenadio. Prema najavama kod nas se u brdima očekujem i do pola metra snega, što nama ne predstavlja nikakav problem jer smo navikli. Svega imamo, spremali smo celog leta, sada nam ostaje samo da čekamo kada će da okopni da se prepremamo za nove radove u polju, rekao je Duško Džekulić za agenciju RINA.

Sneg koji je tokom noći počeo da pada u Zlatiborskom okrugu, nije iznenadio ni putare koji sve deonice i putne pravce održavaju prohodnim.

-Mi smo od 15. novembra u zimskom režimu rada, što znači da smo uveli dežurstva i za sada nema neprohodnih puteva u našem kraju. Svih agregata, soli i rizle imamo dovoljno tako da smo spremno dočekali najavljene padavine – kazali su u Putevima Užice.

PP Media i Rina