Sneg paralisao delove Nove Varoši

Sneg koji od subote po podne pada u Novoj Varoši doneo je brojne nevolje meštanima planinskih sela. Neprohodna je većina lokalnih puteva, a pešice se jedino može i do pojedinih naselja u višim zonama grada. Zbog snega na kolovozu saobraćaj se otežano odvija i na deonici magistrale za more od Borove glave na Zlatiboru do Bistrice u limskoj dolini.
Visina snežnog pokrivača je oko 40 centimetara u gradu, a na planinama i više od pola metra, a sneg i dalje pada. U Direkciji za izgradnju opštine kažu da je angažovana sva raspoloživa mehanizacija za čišćenje snega, ali da putarima problem zadaje vetar koji na seoskim putevima pravi smetove visoke i preko metar i po.
Svi opštinski putevi prvog reda su prohodni, ali na kolovozu ima utabanog snega pa se na putnim pravcima prema Štitkovu, Drmanovićima, Jasenovu, Radoinji i Beloj Reci saobraćaj odvija otežano. Angažovaćemo i dodatne snage kako bi do sutra ujutro očistili bar puteve do centara mesnih zajednica i seoskih škola – kaže direktor Direkcije za izgradnju opštine Miroljub Šaponjić.
U najtežoj situaciji su udaljeni planinski zaseoci u vrletima Zlatara, Javora i Muretnice. Meštani su nemoćni jer od metalnih voza za čišćenje snega nema koristi pošto je visina snežnog pokrivačima na padinama Javora i preko 70 centimetara.
Na pojedinim putnim pravcima ima i smetova pa je većina planinskih sela i zaseoka i dalje u snežnoj blokadi. Angažovana je i teška mehanizacija ali posao sporo odmiče – kaže predsednik mesne zajednice Božetići Miroslav Vjetrović.
Izvor:Blic