Vučić odlučio da Srbija ide na vanredne izbore

Premijer Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke da je odlučio da Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore.
Vučić je rekao da je odlučio da vanredni parlamentarni izbori budu održani, jer je Vladi potrebna puna stabilnost i pun četvorogodišnji mandat, nakon kojeg „više neće biti povratka“ na staro.
U obraćanju članovima Glavnog odbora SNS-a, Vučić je rekao da je potreban pun mandat da se donesu teške odluke i da se država, kroz temeljno sprovođenje reformi do 2020. godine nađe pred vratima Evropske unije.
„Zato je moja odluka, a ne poziv, da se danas izjašnjavamo da idemo na izbore. U pobedu za budućnost Srbije“, rekao je Vučić.
On je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba, i nailazi na ogroman otpor upravo stoga što je, kako ja naveo, nastojala da razbije blok koji su činili tajknuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.
Govoreći o sebi, on je rekao da mu se mnogi smeju kad kaže da radi bez odmora, a ne mogu da dokažu da nije tako.
„Hoću da uz mene ne stoje oni koji pričaju isto što i ja pričam, a rade ono što su radili oni pre mene. Hoću da se zahvalim mangupima u našim redovima“, rekao je Vučić i najavio da će ga u izbornoj kampanji biti manje nego ikada.
Vučić je ocenio da je Srbija danas stabilna i politički i ekonomski, i da je uspela da izađe iz recesije.
Lider naprednjaka je predložio i odlaganje Skupštine SNS-a za 21. maj, posle održavanja izbora na svim nivoima, kako bi u slučaju izbornog neuspeha, mogao da snosi odgovornost pred strankom.
Izvor:N1