Sneg ponovo ostavio prijepoljska sela bez struje, radnici Elektrodistribucije od jutros na terenu

Prijepolje – Iako su pre dva dana radnici prijepoljske Elektrodistribucije otklonili sve kvarove na energetskoj mreži, sneg koji je juče padao praćen jakim vetrom, stvorio je nove probleme na elektroenergetskim vodovima, što je dovelo do ponovnog prekida snabdevanja strujom u različitim delovima Prijepolja.

Sneg pokidao provodnike, foto: A.Rovčanin

Bez električne enrgije ostalo je oko hiljadu potrošača iz Kamene Gore, Babina, Jabuke i brodarevskog kraja. Sinoć je zasedao i Štab za vanredne situcije, koji je doneo odluku da se hitno krene sa čisšćenjem kritičnih seoskih saoraćajnica, kako bi radnici Elektrodistribucije mogli da pristupe otklanjanju kvarova.

– Sinoć smo održali sednucu Štaba za vanredne situacije na kojoj smo doneli odluku da se pročiste putevi do ugroženih mesta, kako bi radnicima Elektrodistribucije stvorili uslove da rade na otklanjanju kvarova. Izdat je nalog firmama sa kojima opština ima ugovore za zimsko održavanje puteva da pročiste saobraćajnice od Begovog mosta do Karaule, zatim od Hrta do Brajkovca i jedan deo Kamene Gore – kaže komadant Štaba za vanredne situacije u Prijepolju Izudin Šantić.

Radnicima prijepoljske Elektrodistribucije od jutros su u pomoć pritekle kolege iz Bajine Bašte i Užica, pa zajedničkim snagama rade na otklanjanju kvarova.

U čišćenju puteva uključeni su i predsednici mesnih zajednica, koji u okviru svojih nadležnosti i sredstava sa kojima raspolažu, rade na uklanjanju snega.

Inače, u planinskim delovima Prijepolja sneg koji je neprestano padao skoro 12 sati formirao je pokrivač oko skoro 40 centimetara.

PP Media