Sneg u Novoj Varoši, na Zlataru i u brdima iznad Prijepolja

Nevreme koje je pre par dana zahvatilo BiH stiglo je i u Srbiju. Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim delovima države pada i sneg.

Majski sneg na Zlataru, foto: A.Rovčanin

Počelo je sa kišom koja se potom na Pešteru, Zlataru i Novoj Varoši pretvorila u sneg.

Iako sneg u maju nije baš nepoznata pojava u ovim krajevima ipak je niko nije očekivao posle temperatura koje su prelazile i dvadeseti stepen celzijusa pre samo dva dana.

-Susnežica i sneg naizmenično padaju u zavisnosti od nadmorske visine. Zadesio sam se u vožnji baš u trenutku kada je kiša počela polako da prelazi u susnežicu. U Кokinom brodu i okolini za sada pada susnežica, ali kako se penjemo na veću visinu polako prelazi u sneg – kazao je za RINU direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Prema njegovim rečima ovo nije ništa neobično za Novovarošane, jer sneg na Zlataru po priči starijih ljudi, ističe Pucarević, nije padao samo u avgustu.

Sneg na Zlataru

-Turisti koji su se zadesili na Zlataru u neverici fotografišu za njih neobičan prizor, trava i drveće ozelenili, ali po njima napadao sneg – kaže Pucarević.

Prema najavama meteorologa lepše vreme očekuje se tek za vikend. Dotle ćemo biti pod uticajem ciklona čiji je centar nad jugom Italije.

Rina i PP Media