Sneg usporio saobraćaj, otežano kretanje preko prevoja na Jabuci

Nagli pad temperature u Novoj Varoši i višim delovima Prijepolja doneo je i snežne padavine u ranim večernjim časovima. Tako je na putu od Nove Varoši ka Zlatiboru otežan saobraćaj, slična situacija je i na magistrali koja vodi od Kolovrata ka Pljevljima preko graničnog prelaza Jabuka, gde debljina snežnog pokrivača doseže gotovo 20 centimetara.

Vozači koji se vraćaju iz Crne Gore javili su novinaru “Novosti” da su se jedva probili magistralom od Jabuke do Osoja. Oni navode da čistač ovom deonicom puta nije prolazio i da snega na kolovozu ima gotovo deset centimetara.

Sa druge strane direktor preduzeća „Putevi Užice” Leko Кorićanac tvrdi da su svi putni pravci prohodni i da se saobraćajnice čiste.

– Ovaj sneg nije iznenađenje i pada samo u mestima preko 800 metara nadmorske visine. Od večeras očekujemo i prestanak padavina”, rekao je Кorićanac za agenciju RINA.

Sneg i dalje pada jakim intenzitetom pa se očekuje da saobraćaj za teretnjake bude obustavljen na deonici od Kolovrata ka granici sa Crnom Gorom preko Jabuke.

PP Media