Sneg usporio saobraćaj

Sneg koji neprekidno pada više od 10 časova u višim delovima Zlatara i Murtenice dosegao je debiljinu od skoro pola metra, dok ga u gradskom jezgru Nove Varoši ima od 15 do 20 centimetara. Saobraćaj na državnom putu od Borove Glave ka Prijepolju odvija se usporeno, zbog utabanog snega debljine od 3 do 5 centimetara koji se zadržava na kolovozu i zadaje nedaće vozačima. Iz dežurnih punktova Zimske službe užičkih „Puteva“, u Prijepolju i Novoj Varoši, koji  brinu o prohodnosti i bezbednosti saobraćaja na gotovo 300 kilometara državnog puta – prvog i drugog reda u ovom kraju, kažu da su sve raspoložive ekipe na terenu te da se saobraćajnice čiste bez obzira što je vreme novogodišnjih praznika.

– Sneg umerenog intenziteta i dalje pada na područiju novovaroškog kraja, naše četiri ekipe nalaze se na terenu i čiste saobraćajnice. Za sada su prohodne obe kolovozne trake na svim putevima – kazao je Goran Stiković  dežurni u Zimskoj službi puteva na punktu Nova Varoš.

U višim delovima Prijepolja, debljina snežnog pokrivača je oko 30 centimetara, dok ga u samom gradu ima od 5 do 10 centimetara.

Vozači se upozoravaju da na put kreću isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, dok zbog niske temperature dolazi do stvaranja poledice na kolovozu.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *