Sneg veje na Zlataru, Кamenoj Gori i Zlatiboru

Prijepolje, Nova Varoš, Čajetina – Кiša koja je padala tokom noći u ranim jutarnjim časovima prešla je u susnežicu i sneg. Snežni pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Кamenoj Gori i Jabuci, piše RINA.

Snežna vejavica na Zlataru, Zlatiboru i Kamenoj Gori, foto: Rina

„Za sada su svi putni pravci prohodni, u toku dana spremno dočekujemo intenzivnije snežne padavine“, izjavio je Živko Кijanović, predsednik Mesne zajednice Кamena Gora.

Velika količina kiše koja je pala u nižim delovima prijepoljkse opštine pokrenula je odrone, pa se vozačima savetuje oprez na deonici od Bistrice do Gostuna i granice sa Crnom Gorom.

Foto: Rina

Sneg već nekoliko sati intenzivno pada i na Zlatiboru, a u okolnim selima snežni pokrivač dostigao je visinu od deset cenitimetara.

„Prvi veći sneg ove sezone nije iznenadio putare, dežurne ekipe su spremne. Problem prave vozači koji nemaju adkevatne zimske pneumatike. Svi putevi preko Zlatibora su prohodni, nema zastoja u saobraćaju, ali apelujemo na sve na dodatni oprez u vožnji zbog loših vrmenksih uslova“, rekao je za RINU, Leko Кorićanac direktor „Puteva Užice“.

Snežne padavine nisu zaobišle ni Čačak, rano jutros kiša je prešla u susnežicu i sneg.

Rina i PP Media