SNS: Pobeda u svim mesnim zajednicama gde su Srbi većinsko stanovništvo

Nakon jučerašnjih izbora za članove saveta mesnih zajednica saopštenjem za javnost oglasili su se iz OO Srpske napredne stranke u Prijepolju, gde se između ostalog kaže da od ukupno 186 članova saveta u svim mesnim zajednicama njih 106 dolazi iz redova ove stranke.

– Izbori su sprovedeni u 27 od okupno 30 Mesnih zajednica na teritoriji opštine Prijepolje, dok u 3 Mesne zajednice izbori nisu održani jer nisu postojali uslovi za njihovo održavanje. Nije bilo izbornih nepravilnosti koji bi uticali na rezultate i tok izbora. Na izborima su uzeli učešće SNS, SPP, SDP, SPS i delimično SDA i DPS. Za članove saveta Mesnih zajednica bira se 183 člana a kandidovalo se 283 građana od čega 106 predstavnika SNS –a.
Apsolutnu pobedu SNS osvojila je u Mesnim zajednicama: Toci, Drenova, Babine, Aljinovići, Pravoševo, Rasno, Seljašnica, Kolovrat, Kamena Gora, Milešev Do, Slatina, Mileševo, Jabuka, Sedobro i Ivanje – kažu iz Srpske napredne stranke u Prijepolju.

– Obzirom da je stanovništvo u opštini Prijepolje multietničko, gde je odnos između srba i bošnjaka približno isti u značajnom delu preostalih Mesnih zajednica biće formirani Saveti mesnih zajednica sa učešćem predstavnika SNS-a.
Ostvarena je ubedljiva pobeda na ukupnim izborima za Mesne zajednice koju su odneli SNS i stranka SPP. Posmatrano pojedinačno najveći broj ostvarenih mandata za članove Saveta mesnih zajednica postigla je Srpska napredna stranka. U Mesnim zajednicama gde srbi čine većinsko stanovništvo Srpska napredna stranka će u preko 90% imati predsednike Mesnih zajdnica zaljučuje se – u saopštenju prijepoljskih naprednjaka dostavljenom medijima.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *