Prvi slučaj korona virusa potvrđen u Priboju

Priboj – Prvi slučaj korona virusa potvrđen je u Priboju, obolela je žena iz pograničnog sela udaljenog oko 30 kilometara od centra opštine.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

U Priboju je ovo prvi slučaj virusa, ali i pored toga već danima je oko 2000 ljudi u samoizolaciji, zbog svakodnevnih prelazaka administrativnih granica sa susednim državama, jer se ova opština na Limu nalazi na tromeđi između Crne Gore i Srbije.

„Кod nas je i veliki broj zdravstsvenih radnika u kućnom karantinu jer ih je sistem prepoznao kao sobe koje su prelazile u druge države. Iako kao predsednik opštine ne vidim logično objašnjenje za ovo, činjenica je da ono verovatno postoji. Mi radimo sve ostalo što je u našoj moći, prvi smo izvršili dezinfekciju svih javnih površina, zatvorili pijacu i nadam se da ćemo što bezbolnije proći u ovoj situaciji kad se borimo protiv nevidljivog neprijatelja“, izjavio je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

U Zlatiborskom okrugu trenutno je zabeležno 15 slučejva zaraze, pored Priboja prvi slučaj zabeležen je i u Bajinoj Bašti, u Novoj Varoši evidentirano je još dva obolelela što je ukupno 4, u Užicu 3, u Požegi kao i u Čajetini dva slučaja i u Prijepolju i Sjenici po jedan.

Rina i PP Media

One thought on “Prvi slučaj korona virusa potvrđen u Priboju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *