Vapaj porodica bolesnih: Omogućite nam tokom policjskog časa dozvole za kretanje

Prijepolje – Policijski čas počinje u 17 časova, a najavljuje se i celodnevni karantin. Građanima se svakodnevno strastveno “savetuje” da ostanu kod kuće, a niko od nadležnih ne spominje one koji imaju nepokretne u domovima, kojima je neophodna  dvadesetčetvoročasovna briga.

foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Hrustem Duran iz Prijepolja kaže da mu se majka nakon moždanom udara, nepokretna  nalazi na kućnom lečenju više od mese dana. On navodi, da je starica silom prilika otpuštena iz bolnice, sa Odeljenja neurologije koje je preuređeno za prijem pacijenata obolelih od korone.

Hrustem i njegovi ukućani  brinu o starici, međutim problem nastaje, nakon početka policijskog časa.

– Moja sestra živi u Velikoj Župi i posle 17 časova, zbog policijskog časa ne može da dođe do grada, da nam pomogne u brizi oko nepokretne majke. Kako bi dobili dozvolu za kretanje nakon 17 časova obraćali smo se policiji, odakle su nas uputili na Ministarstvo zdravlja, gde se niko nije javljao na naše pozive. Išli smo i u Centar za socijalni rad, gde nam je rečeno da oni ne mogu da nam pomognu. Podneli smo pisani zahtev Štabu za vanredne situacije čiju pomoć očekujemo – jada se Duran koji u nadi da će rešiti problem obilazi bezuspešno od vrata do vrata državnih ustanova.

On navodi da mu je u telefonskom razgovoru iz Opštinske uprave rečeno da je policija nadležna da licima koji brinu o starim i nepokretnim izda dozvole za kretanje. Među u policiji tvrde suprotno.

U međuvremenu, teče četvrta nedelja od otkrivanja virusa korona kod nas. Apeluje se na građane da ostanu u kućama, mole se da paze na svoje zdravlje, međutim niko ne misli na domaćinstva koja u svojim porodicama imaju nepokretne kojima je neophodna dvadesetčetvoročasovna briga.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *