Spektakularnim vatrometom i koncertom Zorice Brunclik u Novoj Varoši počeo Zlatarfest

Nova Varoš – Spektakularnim vatrometom, koji je zasijao nebo iznad Nove Varoši, a potom i koncertom folk dive Zorice Brunclik, sinoć je u gradu na padinama Zlatara počeo jubilarni, deseti “Zlatarfest”.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Aktiv tim Priboj

Ovogodišnje izdanje Zlatarfesta, koje se održava svake godine u poslednjoj nedelji jula, obećalo je posetiocima bogat i raznovrstan program, prilagođen svim generacijama. Manifestacija ima za cilj očuvanje kulturnog nasleđa i tradicije Zlatara i okolnih krajeva, ali i promociju turizma i prirodnih lepota ovog prelepog planinskog područja.

Vatromet obasjao Novu Varoš, foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Aktiv tim Priboj

Organizatori Zlatarfesta najavljuju da će tokom naredna četiri dana biti organizovani koncerti, sportske aktivnosti i edukativni programi za sve uzraste. Pored toga, posetioci će imati priliku uživati u gastronomskim specijalitetima regiona i bogatom sajmu rukotvorina i suvenira.

Predsednik opštine Nove Varoši, Radosav Vasiljević, istakao je da je ponosan na deseti jubilarni Zlatarfest i da je ovo prilika da se posetiocima pokaže šta Zlatar i okolina mogu da ponude.

– Nova Varoš je kraj koji pruža mnogo izuzetnih prilika iz svih oblasti, gde svaki pojedinac može da napreduje i doprinese razvoju lokalne zajednice. Samo zajedničkim zalaganjem unapredićemo i održati Novu Varoš kao poželjnu destinaciju i za život i za odmor. I ova manifestacija reztultat je zajedničke saradnje opštine Nova Varoš sa svim svojim ustanovama – kazao je između ostalog otvarajući Zlatarfest Radosav Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Aktiv tim Priboj

Nakon vatrometa, pažnju publike na bini privukla je muzička ikona – Zorica Brunclik. Svojim prepoznatljivim glasom i hitovima koji se pamte decenijama, Brunclikova je zagrejala atmosferu i unela neverovatnu energiju na sam početak festivala, a publika je u glas pevala njene pesme.

Večeras će kocert održati Nevrne bebe.

Tekst je nastao u okviru projekta ““Nova Varoš iz našeg ugla””. Izradu teksta sufinansirala je Opština Nova Varoš iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Nova Varoš u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media