Sportisti Prijepolja i Nove Varoši spremni za MOSI

Na predstojećim 53. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Rogatici opštinu Prijepolje predstavljaće 110 sportista, koji će se takmičiti u devet sportskih disciplina. Pripreme već uveliko traju, a očekivanja su da će uspeh sa prošlogodišnjih igara biti ponovljen, kada je ekipno Prijepolje osvojilo drugo mesto.
Prijepoljski sportisti takmičiće se ove godine na MOSI u Rogatici u odbojci, bič voleju, košarci, malom fudbalu, planinarstvu, ribolovu, šahu. Njih preko stotinu predstaviće Prijepolje onakvim kakvo jeste, gradom sporta. Za razliku od prošle godine na MOSI će otići i muška konkurencija košarkaša, dok je za ostale ekipe odlazak na ove igre postao tradicionalan.
„Nadamo se da ćemo ove godine ponoviti uspeh koji smo 2015. ostvarili na MOSI u Požegi, kada smo ekipno osvojili 2. mesto i 16 medalja, dok je naša ženska selekcija u odbojci bila prva“, kazao je sekretar SS Prijepolja Eldar Lisica.
Na 53. MOSI u Rogatici u čak 11 sportskih disciplina učešće će uzeti i oko 80 sportista iz Nove Varoši. Oni očekuju da će ove godine rezultati biti bolji nego što je to bio slučaj prethodnih godina.
„Od svih učesnika očekujemo da daju svoj maksimum na predstojećim igrama, kako bi ostvarili značajne rezultate i bili bolji u odnosu na prethodne godine“, kaže Jovanka Brajović, odbojkašica OK „Zlatar“ iz Nove Varoši.
MOSI u Rogatici počinju 13. jula ove godine i trajaće sve do 17. Učešće na ovim igrama uzeće preko 2000 sportista iz čak 26 gradova i opština iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
PP Media