Sportske igre mladih i ove godine u Prijepolju

Po završetku veoma uspešne godine za školski sport u Prijepolju , Sportski savez u skladu sa Strategijom razvoja sporta nastavlja sa afirmacijom uključivanja školske dece u vannastvne sportske aktivnosti.
Kao opština koja je prošle godine na najbolji i najkvalitetniji način organizovala Sportske igre mladih u celoj Srbiji, Savez za školski sport Srbije je i ove godine poverio organizaciju Sportskih igara mladih Prijepolju kao jedinoj opštini iz Zlatiborskom okrugu gde će se ove igre održati.
Sportske igre mladih „Prijepolje 2016“ biće održane 28. maja, tereni na kojima se organizuju takmičenja biće sportska dvorana Gimnazije, mini-pič teren, prostorije šah kluba, stadion „Orsi“ i sportski teren „ Vinograd“.
Rukovodioci takmičenja su Marko Dumić (šah), Mirsad Karalić (tenis), Enis Kriještorac (stoni tenis), Dževad Rizvić (mali fudbal), Milija Tomašević (košarka) i Memović Samir (odbojka na pesku). Ekipe svoje prijave mogu slati najkasnije do 26.maja na e- mail sportskisavezprijepolje@gmail.com ili direktno kod rukovodioca takmičenja.
Sportske igre mladih održane su po prvi put 1996.godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. U 19 godina organizacije Igara u Hrvatskoj, 5 godina u Bosni i Hercegovini i 2 godine u Srbiji na Igrama je učestvovalo preko 750.000 dece i mladih.Ideja je rasla i takmičenje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom delu Evrope.
Deci i mladima širom Srbije pruža se mogućnost da potpuno besplatno učestvuju u takmičenjima u ove godine minimum 6 sportova (odbojka i rukomet se još razmatraju). Najuspešnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno letnje putovanje na međunarodno finale u Splitu.
PP Media