Sportski savez Srbije u poseti Prijepolju: Zajedničkom saradnjom do iznalaženja rešenja

Prijepolje – Prijepoljski Sportski savez godinama unazad ne funkcioniše, problemi se gomilaju, a štetu trpe sportski klubovi i sportisti. U cilju pronalaženja rešenja za probleme koje ima, u poseti opštinskom rukovodstvu bili su čelni ljudi iz Sportskog saveza Srbije.

Sportski savez Srbije u poseti Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković kaže da su došli na poziv predsednika opštine kako bi se podrobnije upoznali sa poteškoćama sa kojima se susreće ova lokalana samouprava u sferi sporta.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, foto: A.Rovčanin

„Upoznati smo da postoje problemi što se tiče Sportskog saveza, a novoizabrani predsednik opštine ima volju i želju da ih reši. Razgovarali smo sa nekim predstavnicima i saveza i utvrdili smo neka pravila ponašanja koja moraju biti usvojena, kako bi već u sledećoj godini funkcionisali kako treba i u skladu za novim Zakonom o sportu”, rekao je Marinković.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić zahvalio se ljudima iz Beograda koji su došli kako bi pronašli konstruktivna rešenja u oblasti sporta.

„Problem je kompleksan i ne može se brzo naći rešenje, odnosno Sportski savez treba da se vrati u zakonske okvire kako bi izbegli dalju problemi, tužbe”, kazao je Babić.

GZS i PP Media