SPP: Sudijama i policiji mesto u zatvoru a ne Sabiri i Alisi

Povodom određivanja pritvora direktorki Centra za socijalni rad Prijepolje, Sabiri Hadžiavdić, i radnici te ustanove Alisi Talović zbog postojanja osnova sumnji da su nezakonito postupale prilikom nabavke dobara i usluga  za potrebe Centra, saopštenjem za javnost oglasilo se Predsedništvo Stranke pravde i pomirenja koje je najoštrije osudilo, kako su naveli u saopštenju,  objavljenom na stranačkom sajtu “politički motivisanu hajku na direktoricu Centra za socijalni rad u Prijepolju” i službenicu ovog preduzeća od strane delova užičke policije i kraljevačkog tužilaštva. Oni smatraju i da bi iza rešetaka umesto Sabire i Alise trebalo da se nađu sudije, tužioci i policajci koji su učestvovali u njihovom hapšenju.  

“Ova hajka očito ima za cilj da skrene pažnju sa centara za socijalni rad na prostoru Sandžaka koji su godinama taoci partnerstva političkih moćnika, delova aparata izvršne vlasti i organiziranih kriminalnih grupa” navodi se u saopštenju predsedništva objavljenom na sajtu SPP.

Navode da su Sabira Hadžiavdić i Alisa Talović jedne od najuglednijih i najčasnijih građanki Prijepolja, poštovane i cenjene u širem okruženju, profesionalne i odgovorne u poslu, i odvažne u zastupanju svojih, građanskih i nacionalnih prava i interesa u skladu sa zakonima.

“Kao politička partija, ali i kao odgovorni pojedinci, stojimo uz Hadžiavdićevu i Talović uvereni da će se i ova hajka završiti a njihova kristalno čista poslovna karijera nastaviti na dobrobit građanki i građana Prijepolja, a pre ostalih korisnica i korisnika Centra za socijalni rad u Prijepolju.

Stranka Muamera Zukorlića zahteva od nadležnih instanci da ispitaju sve postupke užičkih i kraljevačkih policijskih i tužilačkih organa koji su, kako navode, “izvršioci ovog brutalnog čina”, kao i da se u što kraćem roku pronađu poručioci i nalogodavci napada na lični, porodični i profesionalni integritet Sabire Hadžiavdić i Alise Talović te isti procesuiraju i protiv njih primene zakonske mere adekvatne krivičnim delima koja su ovom prilikom počinili.

“Duboko smo uvereni, što će vreme i pokazati, da je predmetnom sudiji, tužiocu i policajcima mesto iza rešetaka a nipošto uglednim građankama Prijepolja” – zaključili su u Predsedništvu te stranke.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *