Sud odredio pritvor uhapšenima iz Centra za socijalni rad u Prijepolju

Kako PP Media saznaje, na zahtev Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije iz Кraljeva, sud je odredio pritvor do 30 dana direktorici Centra za socijalni rad u Prijepolju S.H. i službenici ove ustanove A.T. Direktorici S.H. se na teret stavlja da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se  A.T.  tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Naime, sumnja se da je S.H., u svojstvu odgovornog lica Centra za socijalni rad Prijepolje, tokom decembra 2017. godine omogućila pravnim i fizičkim licima da u postupku nabavke pribave imovinsku korist od oko 990.000 dinara, a Centru za socijalni rad nanela štetu od oko 1.142.000 dinara, uključujući i iznos PDV-a.

Osumnjičena A.T., koja je takođe zaposlena u Centru za socijalni rad Prijepolje, se tereti da je, zloupotrebom službenog položaja, pomogla S.H. da izvrši navedeno krivično delo.

Inače, policijski službenici lisice na ruke A.T. su stavili pre dva dana u prostorijama Centra za socijalni rad. Nedugo zatim pripadnici MUP-a lišili su slobode i direktorku ustannove S.H. koju su izveli sa sastanka iz zgrade Opštinske uprave.

A.T. je u dva navrata bila odbornik u Skupštini opštine Prijepolje ispred Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, ostavku na odborničko mesto podnela je pošto je dobila zaposlenje u Centru za socijalni rad. S.H. je visoki funkcioner ove partije u Prijepolju i slovi za jednu od najbližih saradnika Zukorlića. Protiv nje su krajem decembra prošle godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, ona je tada prvo verbalno a potom i fizički nasrnula na policijske službenike koji su vršili pretres jedne od prostorija koje koristi ustanova na čijem je čelu.

Kako naš portal saznaje, inspektori Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije češljaju poslovanje još nekoliko javnih ustanova u gradu na Limu, pa bi vrlo brzo mogla da uselde i nova privođenja.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *