Suzana iz Prijepolja ruši sve predrasude, odgovorna policajka i odlična rukometašica

Prijepolje – Obe uniforme nosi sa ponosom, jedna je ona plava i službena sa značkom, a druga pripada rukometnom klubu za koji igra. Mlada Suzana Tošić iz Prijepolja ima samo 23 godine, ali najbolje dokazuje da ukoliko nešto volite i želite ma koliko bilo teško možete da postignete.

Suzana Tošić, odgovorna policajka i odlična rukometašica, foto: Privatna arhiva

Ona je zaposlena u graničnoj policiji i radno mesto joj je prelaz Gostun, a kad završi smenu žuri na trening i utakmice.

„Rukometom se bavim skoro deset godina i nikada ga nisam prekidala, dok me je policijska uniforma privlačila od malih nogu, i na kraju sam ispunila svoj san, postala sam ono što sam dugo godina želela. Veoma je teško uskladiti posao i sport, ali kad se vreme dobro organizuje sve može da se postigne, bitno je da radite ono sto volite i sve će ići kao što kažu “olako i od ruke”, kazala je za RINU, Suzana.

Ovih dana na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori ogromne su gužve. Suzana je jedna od najamlađih zaposlenih, a svi oni koji krenu ka Jadranu primete njen osmeh na licu, ali i sipravnost i odsečnost u radu.

„Na početku je bilo teško raditi i biti budan celu noć, međutim vremenom se navikneš. Sada nije teško, jer iako svi smatraju da je muški posao, mislim da žena jako dobro može da radi ovaj posao i ponosno nosi plavu uniformu, čak neke stvari da obavlja i bolje nego muškarci. Bitno je da se dopunjujemo i pomažemo jedni drugima posebno u letnjoj turističkoj sezoni gde je dobra radna atmosfera i kolege pa sve ide lakše“, istakla je Tošićeva.

Požrtvovanost je osobina koja opisuje Suzanu u svemu što radi, iako živi u maloj sredini kao što je Prijepolje, odličan je primer kako se može sjajno živeti. Medalje i uspesi joj ne manjkaju, a rad u policijskoj uniformi je dodatno ispunjava.

„Za sad ne planiram nigde da se selim, nalazim se mestu na kom želim biti“, zaključila je ova mlada Prijepoljka.

Rina i PP Media