„Svadba“ premijerno izvedena u Priboju

Priboj – Кultura je oduvek bila spona i sprega, način za druženje, širenje vidika, upoznavanje novih vrednosti. E, jedan takav most saradnje grade glumci amateri preko svojih domova kulture iz tri susedne opštine Priboja, Prijeplja i Nove Varoši.

Foto: Opština Priboj

Sve ih je okupila ideja, da zajednički, na temeljima Memoranduma o saradnji tri kulturne insnstiucije, na daskama što život znače, postave komediju “Svadba”, po motivima čuvenog ruskog klasika Antona Pavloviča Čehova.

Režiju potpisuje dvojac Danijel Petkovski iz Leskovca i Ivana Janović poreklom iz Priboja,a glumci su članovi amaterskih pozorišta iz tri susedna grada: Fahrudin Dželilović, Zejna Alić, Anes Hrlović, Ekrem Lotrić, Neira Hurić, Selma Hasović, Nebojša Radišić i Salih Turkmanović.

Foto: Opština Priboj

Pored glumaca u zajedničkom pozorišnom komadu uživala je i pribojska publika,a zadovoljstvo nisu skrivali ni u pribojskom Domu kulture.

“Svadba” će uskoro gostovati i u Prnjavaru kod Banja Lluke, pa Bogatiću, ramišlja se i o nastupu na festivalu u Bajinoj Bašti,i naravno očekuje se i premijera u susednom Prijepolju.

PP Media