Svečanom sednicom obeležena opštinska svetkovina

Prijepolje – Na Svečanoj sednici Skupštine opštine Prijepolje, koja je danas održana povodom Dana opštine, uručena su priznanja, zahvalnice  i novčane nagrade pojedincima, ustanovama i udruženjima za ostvarene uspehe ali i pruženu pomoć opštini tokom borbe sa pandemijom korona virusa. Ireni Vujovic, ministarki zaštite životne sredine dodeljeno je priznanje Počasni građanin. Pored protokolarnog dela, na današnjoj sednici upriličen je i bogat kulturno-umetnicki program.

Na svečanoj sednici uručena priznanja i zahvalnice pojedincima i ustanovama, foto: A.Rovčanin

7.jul kao Dan opštine Prijepolje obeležava se od 2016. godine. Upravo tog dana, 1343. godine u dubrovačkim spisima po prvi put pomenuta je opština Prijepolje, istakao je Izudin Šantić koji je na samom početku sednice pozdravio sve prisutne goste i zvanice.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić podsetio je prisutne na početke aktuelne vlasti koja je konstituisana u najgore vreme- jeku pandemije korona virusa  opisujući kakvo stanje je zatekao u lokalnoj samoupravi u avgustu prošle godine.

Zbog izuzetnog zalaganja na zatvaranju nesanitarne deponije Stanjevine, veliku zahvalnost opština Prijepolje izrazila je Ireni Vujović, kroz dodelu priznanja ‘’Počasni građanin opštine Prijepolje”.

Predsednik opštine Prijepolje uručio je zahvalnice i novčane nagrade pojedincima, kolektivima i udruženjima koji su u prethodnom periodu doprineli afirmaciji opštine Prijepolje.

PP Media