Taktičko tehničkim zborom obeležen Dan policije u Prijepolju

Prijepolje – Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave Prijepolje, Regionalne granične policije i Odeljenje za vanredne situacije u petak su organizovali taktičko tehnički zbor na platou ispred Doma kulture u Prijepolju. Bila je ovo prilika da se kroz neformalno druženje, građani, a naročito oni najmlađi bolje upoznaju sa radom policije i delom opreme kojom raspolažu.

Foto: A.Rovčanin

Taktičko-tehnički zbor koji tradicionalno organizuju pripadnici PU Prijepolje, Regionalne granične policije i Odeljenje za vanredne situacije obeležavajući svoje praznike, najviše je privukao mališane, predškolce i učenike osnovnih škola koji su imali priliku bliže da se upoznaju sa radom policije, veštinama, opremom i vozilima koju policija koristi u svom radu.

– U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije na taktičko – tehničkom zboru građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koje policija koristi u radu, dok su najmlađi sugrađani uuz edukativni program imali priliku da nauče, kako da se bezbedno ponašaju i da se upoznaju sa policijskom profesijom – kaže Olivera Marković Kečević, oficir u Odeljenju policije.

Foto: A.Rovčanin

Pažnju posetilaca naročito je privukla oprema koju koriste jedinici žandarmerije poput snajperskih puški, heklera, automatski bacači granata ali i vozila Regionalne granične policije i kamere za noćno osmatranje.

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom policijski službenici obeležavaju svoj dan.

– Tradicionalno, i ove godine, policijski službenici PU Prijepolje pokazali su ličnu humanost kao i humanost policijske profesije i dali svoj doprinos u akciji za očuvanje života i zdravlja ljudi. U saradnji sa ZC u Užicu, sedmog juna održana je akcija doberovoljnog davanja krvi a akciji se odazvalo 60 policijskih službenika – istakla je Olivera.

PP Media