Crkveno – narodna litija prošla ulicama Nove Varoši

Nova Varoš – Svečana litija prošla je juče na Trojice gradskim ulicama, a u molitvenom hodu učestvovao je veliki broj građana, najviše dece.

Foto: Varoške novine

Crkveno-narodnu litiju koja je organizovana popodnevnim časovima povodom slave Hrama Svete Trojice i grada, predvodili su episkop mileševski Atanasije i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević. Nakon molbena Presvetoj Bogoriodici, litija je prošla Ulicom Svetog Save do Doma kulture, pa Ulicom Solunskih ratnika i Кarađorđevom pored zgrade Opštinske uprave i zatim novom ulicom kroz Ružinu baštu nazad do crkvene porte. Po povratku, episkop Atanasije je u hramu osveštao koljivo i slavki kolač, koji su i ove godine pripremili sveštenici iz Crkvene opštine Nova Varoš, domaćini slave. Proslava je nastavljena narodnim saborom.

Foto: Varoške novine

Crkveno-narodnom litijom koja je u Novoj Varoši obnovljen pre skoro deceniju i po, priziva se blagoslov Božji na grad i sve njegove žitelje, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. Juče je sa litije upućena i podrška „svima na Кosovu i Metohiji i u celom svetu“, kao i za „zaustavljanje svakog zla i bolesti“.

Varoške novine