Tokom novogodišnjih i božićnih praznika pojačana policijska kontrola

Prijepolje – Zbog nastupajućih božićnih i novogodišnjih praznika i početka zimske turističke sezone, u narednom periodu očekuje se značajno povećanje frekvencije saobraćaja na svim putnim pravcima na teritoriji PPU Prijepolje.

Foto: A.Rovčanin

– U cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, policijski službenici Odeljenja saobraćajne policije sprovodiće tokom praznika mere pojačane kontrole, a akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nekorišćenja propisane zimske opreme. Pored toga, saobraćajna policija će po potrebi preduzimati mere na regulisanju saobraćaja kako bi se obezbedila optimalna protočnost saobraćaja – kaže  poručnik policije Petar Kijanović.

Poručnik policije Petar Kijanović, foto: A.Rovčanin

U vreme praznika raste broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

– U periodu od 25.12.2022. godine do 15.01.2023. godine otkriveno je ukupno 77 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alokohola i/ili psihoaktivnih supstanci, od čega je 71 prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola dok je 6 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.  U istom periodu dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, od čega je čak 13 sa povređenim licima u kojima je povređeno 16 osoba,  dok je 5 saobraćajnih nezgoda samo sa materijalnom štetom – ističe vodnik I klase policije Slađana Dumić.

Vodnik I klase policije Slađana Dumić, foto: A.Rovčanin

Iz policije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

PP Media