Tokom pojačane kontrole saobraćaja u Priboju sankcionisano 78 vozača

Priboj – Pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sproveli su sedmodnevnu međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica. Na području opštine Priboj otkriveno je i sankcionisano ukupno 78 prekršaja.

Sankcionisano 78 nesavesnih vozača u Priboju, foto: A.Rovčanin

U okviru međunarodne akcije „ROADPOAL“, koja je sprovedena od 16. do 22. septembra, s posebnim akcentom na kontrolu brzine, korišćenja sigurnosnog pojasa, kao i vožnju pod dejstvom alkohola, na području opštine Priboj otkriveno je i sankcionisano ukupno 78 prekršaja.

Patrole saobraćajne policije, tokom akcije, otkrili su 49 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika u vozilu, a devet vozača zatečeno je kako vozilom upravlja pod dejstvom alkohola, od kojih su dva zadržana do istrežnjenja. 

Od ostalih prekršaja, otkriveno je pet vozača koji su nepropisno koristili mobilni telefon, dva koja su vozilom upravljala bez položenog vozačkog ispita i dva koji su vozili za vreme trajanja privremenog isključenja vozača iz saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije, otkrivena su dvojica mladih vozača koji su sa probnom vozačkom dozvolom automobilom upravljali u periodu od 23 sata  do 6 časova ujutru kada im je to zabranjeno.

PP Media