Tomašević: DSS da ne ide kod Vučića

Demokratska stranka Srbije mora da odbije poziv za učešće u takozvanom “ društvenom dijalogu “ o Kosovu i Metohiji, koji planira Aleksandar Vučić, kaže predsednik OO DSS u Prijepolju Vukosav Tomašević.

Ukoliko, kako to najavljuje njen predsednik Miloš Jovanović, DSS ode na razgovor kod Vučića, daće legimitet njegovoj dosadašnjoj izdajničkoj kosovskoj politici i prihvatiće na sebe deo odgovornosti za već nagoveštenu izdaju i prodaju Kosova.

DSS treba da javno zahteva od Vučića da poništi Briselski sporazum i Sporazum o pridruživanju i saradnji. To su preduslovi da bilo kakvi budući unutardruštveni ili međunarodni razgovori i pregovori o KiM mogu imati povoljan ishod po Srbiju.

Ukoliko ovako postupi Miloš Jovanović će potencijalno nagovestiti da, makar po ovom, najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju, može biti dostojan sledbenik Vojislava Koštunice.

O zabludi da se Vučić može popraviti dijalogom najbolje svedoči nedavno iskustvo delegacije DSS u Predsedništvu Srbije po pitanju izbora premijera, kada je sve što mu je “ argumentovano predočeno “ Vučić “ zaboravio “ još pre nego što je Miloš Jovanović video izlazna vrata njegovog kabineta.

Uostalom, ni predsednik DSS, niti sadašnje krnje predsedništvo Stranke, nisu ovlašćeni da utvrđuju stav DSS po ovom pitanju. Odlika o ovako važnoj temi je u isključivoj nadležnosti Glavnog odbora DSS. Zato pozivam Miloša Jovanovića da što pre sazove sednicu ovog centralnog stranačkog organa, zaključuje Vukosav Tomašević, predsednik Opštinskog odbora DSS Prijepolje, nekadašnji član Predsedništva DSS, narodni i savezni poslanik.
PP Media