Aziz Hadžifejzović: JKP “Lim” poslovao u skladu sa zakonom, zlonamerne optužbe Nadzornog odbora da je bilo propusta u radu

Nakon optužbi iznesenih u javnost od strane predsednika Nadzornog odbora Marka Mandića i pojedinih članova ovog Odbora na adresu bivšeg rukovodstva JKP Lim iz Prijepolja da se u ranijim godinama nesavesno poslovalo te da je bilo zloupotreba prilikom nabavki energenata oglasio se Aziz Hadžifejzović, bivši direktor Komunalnog preduzeća koji je kazao da je sve rađeno u skladu sa zakonom te da nikakvih propusta i zloupotreba nije bilo. On je naglasio i da su netačne tvrdnje da je preduzeće opterećeno viškom zaposlenih te da nije tačan podatak da je iza sebe ostavio nagomilana dugovanja.

Nedavne optužbe Marka Mandića, predsednika Nadzornog odbora JKP Lim iz Prijepolja, kao i Mersida Mekića istaknutog funkcionera BDZS-a putem Sandžak televizije koja je pod direktnom kontrolom ove stranke podstakle su bivšeg direktora ovog preduzeća Aziza Hadžifejzovića da se oglasi i demantuje netačne informacije iznešene na rad ovog preduzeća dok se nalazio na njegovom čelu. Zbog niskih cena komunalnih usluga normalno je i da dođe do problema u poslovanju preduzeća ali isto tako Komunalno prezuće dok sam ja bio na njegovom čelu imalo je oko 220 miliona dinara nenaplaćenih potraživanja od strane korisnika usluga tvrdi Hadžifejzović.

– Komunalno preduzeće ima obaveze prema dobavljačima ali isto tako ima i velika potraživanja koja premašuju iznos od 220 miliona dinara, što je pokazatelj da se preko ovog preduzeća kupovao socijalni mir – naglašava bivši direktor ovog preduzeća Aziz Hadžifejzović.

On ističe i da nije tačan podatak da je preduzeće opterećeno viškom zaposlenih te da je iza njega ostalo oko 130 radnika.

– Stupanjem na snagu zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru broj radnika je sveden na 133 i taj broj je ostao u firmi prilikom mog odlaska sa direktorske funkcije – pojašnjava Aziz.

Aziz Hadžifejzović bivši direktor JKP “Lim” Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Hadzifejzović je istakao da su sve javne nabavke sprovedene u skladu sa važećim zakonom te da nije tačno da je bilo zloupotreba prilikom javnih nabavki.

– Komunalno preduzeće podleže zakonu o javnim nabavkama i mi smo sve morali da radimo transparentno. Raspisivali smo tendere od nabavki za auto gume pa sve do mazuta i uglja. Imali smo sreću da smo imali kvalitetne, dobre i poštene dobavljače i sve te poslove smo obavljali odlično uz izuzetno dobru saradnju sa njima – zaključuje Aziz Hadžifejzović i odbacuje sve sumnje da je bilo spornih nabavki.

JKP Lim iz Prijepolja deli sudbinu gotovo svih Komunalnih preduzeća u Srbiji, da niska cena usluga i kupovanje socijalnog mira ugrožava njihovo normalno poslovanje.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *